Sosyal Medya

Donanım

HoloLens, Unity Oyun Motoru ile Oyunlarda yer almaya başlıyor

Microsoft'un HoloLens'inden beklentiler zaten oldukça fazlaydı. Şimdi bu beklentiler tek tek gerçekleşmekte.

Microsoft’un HoloLens’inden beklentiler zaten oldukça fazlaydı. Şimdi bu beklentiler tek tek gerçekleşmekte. Son olarak HoloLens, Unity ile oyun sektörüne ilk adımını atıyor.

HoloLens duyurulduğu günden beri oyun severlerin gözetimi altında. Çünkü barındırdığı ve sunduğu özellikler oyun platformuna mükemmel derecede uyabilecek potansiyele sahip. Microsoft da bu potansiyeli farketmiş olacak ki, bugün Build 2015 etkinliğinde bu konu adına önemli bir ortaklığın müjdesini verdi.

Microsoft, Unity Technologies ile HoloLens’i Unity oyun moturuna tam destekli hale getirecek. Bu da demek oluyorki geliştiriciler, ünlü oyun geliştirme motoru ile oyun yaratırken Microsoft’un yeni teknolojisinden yararlanabilecek. Aslında Unity, şirket politikası olarak ‘oyun motoru’ olmanın çok daha ötesinde bir sistem olduğunu benimsemekte. Yine de dev şirketin en bilindik özelliği bu.

h54

Unity’in stratejik teknolojiler birimi başkanı Steffen Toksvig, Microsoft ile yapılan bu anlaşmanın, Unity’in motorunu sadece oyun bazında kalmayıp daha da ileriye taşıyacağını beklediklerini açıkladı.

HoloLens’in sosyal medyadan, uzaktan sağlık hizmetlerine kadar, yani oldukça geniş bir yelpazede geliştiricilere herşeyi yeniden hayal etme imkanı sağladığını söyleyen Toksvig sözlerine ”Microsoft’un HoloLens’inin yetenekleri, çalışmalarımızın benzersiz özellikleriyle son derece iyi bir uyum sağlayarak kesintisiz ve verimli bir geliştirme deneyimi sağlayacaktır” şeklinde devam etti. Unity, Visual Studio’sunu entegre etmek için Microsoft’la zaten çalışmaktaydı. Ancak bu yeni ortaklık, iki şirket adına daha da önemli bir adım olarak görülebilir