Sosyal Medya

Donanım

HP Omen: HP’nin Yeni Amiral Gemisi

Oyun severler için Hp’nin yeni amiral gemisi Omen!

Hp Omen, Düzüstü ve masaüstü oyun donanımları konusunda şirketin yeni amiral gemisi markası oldu.

Hp yaklaşık iki yıl önce Voodoo Pc oyun markası ve Omen Laptop’ları ile oyun dünyasına efsanevi bir tat bıraktı. Şirket şimdi tüm oyun donanımlarını ‘Omen’ markası adı altında topluyor.

HP+Omen+2016+gallery+1

Yeni donanımlar arasında Laptoplar, desktoplar ve 32-inç quad-Hd monitör de var.

Dizüstü tarafında agresif bir fiyat politikası izliyor. 899$ 15.6 inçlik modeli 980$ ise 17.3 inçlik modeli.

Masaüstünde ise yeni Omen Desktop markası yer alıyor. HP bu donanımı ile VR Desteğini sonuna kadar sunmak ve HTC Vive ve Oculus Rift için yeterli güce sahip olmayı hedefliyor.

Galeri: HP’s Omen (2016)  | 11 Photos

Elbette maliyetleri düşürmek için bir önceki oyun “Pavillion gaming Laptoplara ” göre alüminyum aksam yerine plastik dolgu malzemelerini daha çok kullanmış görünüyor. Fakat bu onun gücünden bir şey kaybetmesine etken değil ve renkli ve ışıklandırılmış klavyesi dikkat çekici.

hp-omen-2016-gallery-3-1

Omen Laptop NVIDIA GTX 965M grafik kartını ve 6. nesil Intel Core i7 işlemci kullanıyor. Maksimum 16 GB RAM, 512 SSD veya 2TB Hard Disk seçenekleri de cabası.

Bir çok dizüstü bilgisayarda olduğu gibi biraz ek maliyet ile Intel RealSense Kamera’yı opsiyonel olarak ilave ettirebilirsiniz.

Gelelim Omen Desktop tarafına.

HP+Omen+2016+gallery+8

ilk bakışta mid-tower desktop ölçüleri dikkat çekiyor. Önden bakıldığında metal ön panel ve kırmızı ışık dikkat çekiyor. İçerisinde Intel Core i7-6700K işlemci, 32GB RAM, 512GB SSD ve 3TB standart HD mevcut. Elbette NVIDIA’nın yeni GTX 1080 Founder Edition grafik kartı ile masaüstünüzü yapılandırabilirsiniz. Yada isterseniz AMD’nin Radeon R9 390X’ini tercih edebilirsiniz. ayrıca overclock kullanımları için ilave soğutucu opsiyonlarından da faydalanabilirsiniz.

hp-omen-2016-product-shots-gallery-10-1

Tüm bu mükemmel donanımı yeni Omen ürünlerinden 32-inçlik AMD’nin FreeSync teknolojisini destekleyen monitör ile desteklemeye ne dersiniz.

Quad-HD ekran 2,560 x 1440 piksel çözünürlük. Ancak bu Omen monitörün fiyatı konusunda bir açıklama yok.

hp-omen-2016-product-shots-gallery-7-1

Tüm bu yeni Omen ürünleri 10 Temmuz’da Hp’nin online sitesinden satışa sunulacak. Masaüstü ve Monitörler ise Ağustos ayında teslim edilebilecek.

Elbette buradaki büyük haber OMEN’in Hp’nin yeni büyük markası olduğu gerçeği. Hp bir çok alanda güçlü ürünleri farklı model markaları etrafında karşımıza çıkarıyordu. Şimdi özellikle oyun alanına odaklandıkları ve tüketicileri tek marka altında toplama fırsatı yaratmış görünüyor.

Galeri: HP Omen (2016) Ürün Resimleri| 12 Photos

 

Engadget