Sosyal Medya

Android

HTC 10 Hakkında Her Şey

HTC büyüyerek geri dönüyor. HTC 10!

Bana göre HTC yeni amiral gemisini yıllar önce yapmalıydı. Son dönemlerinde sıkıntılı günler geçirmiş bir şirketin büyük ve rekabet edebilir akıllı telefon yapmayı hatırlamasından memnunuz.

Bu onun tembelliğinden daha ziyada rakiplerinin çıtayı oldukça yükseğe taşımasından da kaynaklanıyor.HTC pazar payları göz önüne alındığında oldukça dezavantajlı durumda fakat bu şirket için doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendirilebilir.

Galeri: HTC 10 Hakkında | 26 Foto

HTC 10 Skoru : 88

Artılar

  1. Olağanüstü inşa kalitesi
  2. Bir önceki HTC Yazılımlarına göre daha ince ve güçlü yaklaşım
  3. Üst Katman Performansı
  4. Airplay destekleyen ilk Android Telefon
  5. Kulaklık aracılığıyla inanılmaz ses kalitesi

Eksiler

  1. Ortalama Pil Ömrü
  2. Kamera performansı bazı rakiplerinin gerisinde
  3. Kulaklık performansına göre Hoparlör performansı az sayılabilir.
  4. Hi-Res kulaklık ABD modellerinde pakete dahil olmayacak.

Özetle

Basitçe söylemek gerekirse HTC’nin bu zamana kadar yaptığı en iyi telefon. Fantastik fakat mükemmel değil. Tasarımı ve performansı mükemmel fakat pil ömrü ve kamera kalitesi bakımından rakibi Samsung’un gerisinde. Yine de inceliğine göre harika bir ses performansı sunuyor. Samsung’un Galaxy S7’sine göre daha iyi bir seçim olabilir.

Hardware – Donanım

HTC 10’u alüminyum ve camdan oluşmuş bir akıllı telefon olarak karşınızda bulacaksınız. Tasarımı oldukça şık.

Fakat Samsung Galaxy S7 Edge gibi rakiplerine göre önden bakıldığında biraz sıradan kalıyor. 5.2 inçlik Super LCD 5 Ekrana sahip, Gorilla Glass 3 cam koruma ile çevrelenmiş ve altında parmak izi sensörü ve “Home” butonu yer alıyor. “Home” butonu ile aynı hizada 2 navigasyon düğmesi var. HTC ekranın her milimetresini kullanmak istemiş. Duyarlı düğmeler “Geri ve Menü Düğmesi” Samsung’un aksine bence doğru yerde sağ tarafta yer alıyor.

_MG_1919

Bu arada ekranın üst kısmında kulaklık ile birlikte 5-megapiksellik görüntü sabitleyici özellikli kamera mevcut . Kulaklı HTC’nin güncellenen BoomSound mizik sisteminin bir parçası olarak iki katına çıkmış. Alt kenarındaki hoparlör ile birlikte çalışıyor.

USB Type-C portu ve Hızlı Şarj alt tarafta yer alıyor. Arkada ise SIM ve MicroSd kart yuvası ve 12 UltraPiksel’lik bir kamera daha var.

HTC’nin özellikle kulaklık performansı büyüleyici. Yivli kenarlar ile cam ve metal arasında hemen hemen hiç boşluk kalmayacak şekilde Gorilla Glass 3 Koruyucu var. Rakipleri Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’e göre ses ve açma kapama düğmeleri daha ulaşılabilir ve kullanışlı.  Su geçirmezlik özelliğine gelince sadece “water resistant” su geçirmez. İleri düzeyde yani çok kötü su geçirmez değil. Yani “Not Waterproof”

_MG_2173-(1)

Sıra geldi her zaman olduğu gibi HTC 10’un çıplak gözle anlaşılmayan en önemli yönüne. Kaputun altında Dört Çekirdekli 2.2 Ghz’lik Quad-Core Snapdragon 820 işlemciye sahip. Onunla tamamen sorunsuz çalışan Adreno 530 GPU Grafik işlemcisi ve 4GB Ram var. İçerisinde 32GB’lık depolama alanı var fakat 2TB’a kadar ilave depolama alanı mümkün.Dikkatinizi çekti sanırım. Bazı bölgelerde ve ülkelerde 64GB’lık modelide satışa sunulacak. Hatta bazı ülkelerde yüksek kaliteli kulaklık içinde satılmasıda bekleniyor. Ancak bu Amerika için şu anda geçerli değil. Belki Türkiye satışı olur. Umarım.

Display and Sound – Ekran ve Ses

Untitled-1

Samsung tartışmasız ekran konusunda akıllı telefonların kralı HTC 10 bu konuda onunla iyi mücadele ortaya koymayı başardı. Yukarıda belirttiğimiz gibi 5.2 inçlik Super LCD 5 ekrana ve Quad HD ekran çözünürlüğüne sahip. Bu onu 2K HTC telefon yapar ve keskin metin detayları,ekran dolgunluk seviyeleri oldukça iyi. Beyazlar daha beyaz renkler daha canlı. Yinede sRGB renk gamına sahip ve ekran üzerinde istediğiniz renk ve keskinlik ayarlarını gerçekleştirmeniz mümkün.

Görüş açıları oldukça büyük ve bir pürüz yok değil. Uzaktan ve merkezden baktığınızda ekranı hafif kırmızımsı görebilirsiniz. Bununla birlikte HTC ekranı parmağı ekrana dokundurduğunuzu daha hızlı anlıyor. Gecikme süresi oldukça düşmüş. Elbette bu farkı anlamak oldukça güç fakat hızlı olduğunu hissettiriyor.

Untitled-11

HTC ayrıca güncellenmiş yüksek çözünürlüklü BoomSound Hi-Fi System sunuyor. Bu yeni ses sistemi özellikle kulaklık ile kullananlara inanılmaz müzik keyfi yaşatıyor. HTC 10 üzerinde yerleşik woofer ve tweeter yüzünden telefonun hoparlörleri temiz ve güzel bir ses atmosferi sunuyor. Ayrıca Film ve Müzik Modları şeklinde geçiş seçenekleri var. HTC’nin mükemmel derecedeki Hoparlör ayarları bile kulaklık performansından sonra soluk kalıyor.

HTC 24-Bit ses kalitesinde birden çok kulaklık modeli için Ses Profili sunuyor. Bu da başka bir güzel yönü.audioprofile

Her şekilde müzik dinlemeye bayılanlar HTC 10’dan kesinlikle memnun kalacaktır.

HTC Apple’ın AirPlay stream standartlarını destekleyen ilk Android Telefon olma özelliğinide elde etmiş durumda. HTC Connect Uygulaması ile AirPlay Uyumlu tüm ses sistemleri ile bağlantı kurabilirsiniz. Apple TV ile eşleştirilmesi şaşırtıcı derecede sorunsuz. 

Ancak Apple TV video akışı için henüz desteklenmiyor.

Software- Yazılım

Untitled-5

HTC yıllar önce HTC Sense UI ile başladığı Android macerasını HTC 10 ile Android 6.0.1 Marshmallow ile üst seviyeye taşıdı. MarshMallow’un performansını arkasına alan HTC 10 ana ekranın sağında BlinkFeed uygulaması ile haberler ve sosyal güncellemeler için sizi bilgilendiriyor. BlinkFeed tüm bunların yanında yeme içme ve neşeli vakit geçirme konusunda size öneriler sunuyor.

Galeri: HTC 10’nin Yazılım Turu | 28 Foto

Ekrana 4×5 grid üzerinden 20 adet Uygulama ikonu yerleştirebilirsiniz. Ayrıca size uygun ücretsiz HTC’nin bir çok ekran tasarımını da indirmeniz mümkün. HTC freestyle adı altında temaları sunuyor.

Scribble ve Polaris Office uygulamaları ücretsiz geliyor. HTC’nin RAW dosyalarını destekleyen Fotoğraf Galerisi uygulaması yerine Google’ın Photos uygulaması sıkıştırılmamış görüntüleri destekleyecek şekilde gelmiş.

Bunula birlikte HTC onun 3. parti yazılımlar ile birlikte gelmeyeceği anlamına gelmiyor zira Instagram ve Facebook’ta yüklü gelen uygulamalar arasında yer alıyor.

HTC ayrıca telefonun kaynaklarını yönetmek için Boost + uygulamasıda yüklü geliyor. Kullanıcılar bu uygulama ile hafızayı temizleyip,pil kullanım ömürlerini arttırabilir.

Camera – KameraUntitled-12

Dürüst olmak gerekir ki HTC bu güne kadar mükemmel kamera sicili olmamıştır. Fakat HTC 10 ile bu biraz daha kabul edilebilir düzeye geldi.HTC 10 12-UltraPixel kamera ve f/1.8’lik bir lens ile geliyor.

“UltraPixels” HTC’nin Büyük pikselli kamera sensörleri için kullandığı bir terim. Bu sayede gerçeğe yakın güzel dolgun renkler ve ince ince detaylara sahip güzel görüntüler yakalamak mümkün. Görüntü sabitleyici ve autofocus özelliğide var.

IMAG0004

Eğer resimleri Jpg yerine RAW olarak kaydetmeyi tercih ederseniz  kayıt işlemi 1 kaç saniye daha uzun sürebilir. Hatırlatmakta fayda var.

Elbette ön tarafta yer alan 5 Megapiksellik kamera prof. modda çalışmıyor. Titizlikle ayarlanmış selfi çekmek bu anlamda mümkün değil.

Galeri: HTC 10 Kamera Örnekleri | 24 Foto

Optik görüntü sabitleme şaşırtıcı derecede sağlam çalışıyor ve ayrıca 4K video tek seferde 6 dakikalık ile sınırlı olsa da oldukça tüm akıllı telefonlar gibi kayıt yapabiliyorsunuz.

Performance and Battery Life – Performans ve Batarya Ömrü

Untitled-6

Snapdragon 820 chip ,4GB Ram ve yanında Adreno 530 GPu Grafik işlemci performansı müthiş hızlı.

Bu işlemcileri kullanan tüm Android Cihazlar gibi oldukça müthiş bir performans sunuyor. HTC 10 özelinde ise yazılım,düşük gecikme süresi (Dokunmatik Ekran) kombinasyonu ile pürüzsüz bir deneyim sunuyor.

Screen Shot 2016-04-15 at 12.54.52

HTC 10’un tutarlı daha iyi bir pil ömrü olsaydı süper olurdu. Yine de teknik verilen ideal kullanımda en fazla iki gün kullanılabilir diyor. Tipik kullanımda 13 Saat rahatlıkla kullanılabilir.

Şarj Süresi ise QuickCharge 3.0 ile sıfırdan tam şarj konumuna yarım saat içinde geliyor.

Engadget