TeknoTalk

Honor 7X Çift Kamerası ve 5.93-inç Ekranıyla Bütçe Dostu

Huawei Özellikli Orta Sınıf Akıllı Yeni Akıllı Telefonu Honor 7X’i Duyurdu.

Huawei Honor 7X 5.93-inç Ekranıyla Oldukça Büyük ve Mate 10 Pro‘ya göre çok daha ucuz.  Honor 7X Çift Kamerası ve 5.93-inç Ekranıyla tam bir bütçe dostu. Huawei Honor 7X Özellikleri Nelerdir? Huawei Honor 7X Satış Fiyatı?

Huawei hiç şüphesiz bir bir ardına duyurduğu, gerek amiral gemisi gerekse orta sınıftaki akıllı telefonlarıyla dünyanın üçüncü akıllı telefon üreticisi haline geldi. Şirketin yeni modellerini takip etmek gerçekten zor.

Huawei’nin Mate 10’u piyasaya sürmesinden sonra yeni bir cihaz daha ürün yelpazesine eklendi. Honor 7X.

Mate serisinin bir alt modeli olarak Honor, bir önceki Honor 6X‘in daha geliştirilmişi ve dual-camera özelliğinin getirildiği yeni tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Yeni Honor 7X 5.93 inç-lik FullView olarak adlandırılan ekranı ile önemli bir satış noktasına sahip olacak.

Honor yeni model için temelde 5.5-inçlik telefon gövdesine 6-inçlik bir ekran sıkıştırmayı başardığını söylüyor. Buradaki FullView ifadesi ise telefonun çerçevesinin gözükmesini en az düzeye düşürecek şekilde bir çerçeveye sahip olması olarak görebiliriz. Zira en son çıkan amiral gemisi telefonlarda olduğu gibi çerçevesiz olarak adlandırmak yanlış olur. Bu anlamda Samsung’un Galaxy S8‘i gibi uçtan uca çerçevesiz değil.

 

Oldukça büyük boyutuna ve ekranın her köşesine baş parmağınız ile dokunamıyor olsanız bile oldukça rahat bir kullanım imkanı sunuyor. Telefon, boyutunu, metal gövdesini ve güçlendirilmiş köşelerini dikkate alırsak inanılmaz derecede hafif; avuç içinizi kaydırarak ekranın çok geniş alanlarını araştırmak için gezdirdiğinizde rahatlıkla ulaşmanız mümkün oluyor.

Honor 7X Dikkat Çekici Özellikleri 

7X’in en dikkat çekici özelliklerinin başında hiç şüphesiz 5.93 inç’lik ekran 2.160 x 1.080 piksellik bir LCD ekranı olması. (Keşke OLED olsa diyebilir ancak OLED oldumu bu fiyata mümkün değil). Bu büyük ve detaylarla dolu telefon, gün ışığının en parlak olduğu durumda bile görüş netliğini kaybetmiyor.

Büyük ekranın özellikle medya dostu olduğunu söyleyebiliriz ancak; bir çok şeyin 18: 9 en-boy oranı ile çekilmediğini unutmamalısınız. Örneğin YouTube videolarının çoğunluğunun çerçevenin solunda ve sağında kesilmeler olacağı anlamına gelir. Aynı nedenle kamera vizörü ekranın yalnızca üçte ikisini kaplıyor. Yine de bu uzun boy en oranına özgü bir çok özellikte yok değil. Buna ilk örnek olarak, WhatsApp ve standart SMS istemcisi de dahil olmak üzere birkaç mesajlaşma uygulamasıyla çalışan tek tuşlu bölünmüş ekran modu var.
Hoşlanmanız için bir başka şey ise daha makul bir fiyatla çift kamera özelliğini satın almış olacaksınız. 16 Megapiksellik bir renkli sensöre 2 Megapiksellik tek renkli siyah beyaz sensör eklenmiş. Yine de, doğal siyah-beyaz çekimler yapabilen benzer bir kuruluma sahip bazı Huawei telefonlarının aksine, bu 2MP sensör; aydınlatma ve derinlik bilgilerini tamamen yakalamaktadır. Veriler, kontrastı ve düşük ışık performansını artırmak için yanı sıra diyafram ayarını kullanarak fotoğraflarınıza dijital bokeh enjekte etmek için alan derinliği ile oynamada kullanılır.
Kamera uygulaması, HDR ve yavaş mod video gibi beklediğiniz çeşitli ortak modların yanı sıra, bir de iPhone-esque portre ve geniş açılı özellikler içeriyor. 8MP önden bakan selfi kamerasının ayrıca yüzün netliğine arka plan bulanıklığı getirmek için bir bokeh modu ve Snapchat’ta hayvan yüzü bindirmeleri eklemek için bir temel efekt kataloğu vardır. 16MP kamera ile sınırlı zamanımdaki çekimler iyi. Net, doyurulmuş ve doğru miktarda kontrastlı çekimler elde edilebiliyor.

Honor 7X Teknik Özellikleri

Bu büyük ekran ve kasası arasında ise Kirin 659 8 çekirdekli bir işlemci (Bu işlemcilerin dördü 2.36 Ghz, dördü ise 1.7Ghz hızlarında çalışıyor), 4 GB RAM, 64 GB genişleyebilir Depolama Alanı. Micro SD kart ile 256 GB’a kadar genişletmek mümkün. Aynı slota ikinci bir SIM kartta takılabilir ancak sadece birini aynı anda kullanmak mümkün. Bataryası ise 3.340 mAh. Orta sınıfta beklenen bir bataryaya sahip.

Parmak izi okuyucusu olmasına rağmen NFC çipine sahip değil. Bu nedenle Android Pay ve benzeri ödeme sistemlerini kullanmayı unutabilirsiniz. Su geçirmezlik ile ilgili bir derecelendirme sertifikası yok. USB-C bağlantısı yerine eski tip mikro USB portu kullanılmış. Bunun anlamı hızlı şarj özelliği yok.

Son olarak Huawei’nin Android 7.0 üzerine kurulu şirketin kendi EMUI 5.1 işletim sistemi ile geliyor. Doğal olarak yeni bir Android telefon alıyorsanız Android OREO yüklü olmasını beklersiniz ama yok.

Honor 7X Satış Fiyatı 

Honor 7X’in satış fiyatı ile ilgili henüz bir netlik yok.5 Aralık’ta düzenlenecek Honor etkinliğinde bunun belli olması bekleniyor. Honor 6X için yaklaşık 250$ gibi bir fiyat ortaya çıkmıştı. Honor 7X içinde yaklaşık 300$ gibi bir fiyat bekleniyor.

Yeni orta sınıfta özellikli bir telefon almak isteyenler için oldukça iyi bir alternatif olacak.

Engadget

 

Exit mobile version