TeknoTalk

IBM 50-qubit Quantum Bilgisayar, DEV Bir AVİZE’ye Benziyor

Bugüne kadar inşa edilmiş En Karmaşık Quantum Bilgisayar Bu Olsa Gerek!

IBM 50-qubit Quantum Bilgisayar, Bir AVİZE’ye Benziyor. Bu karmaşık bit tüp ve tel topluluğunun bilgisayar olduğuna inanmakta zorlanabilirsiniz.

Aslında, şimdiye kadar inşa edilmiş en karmaşık kuantum bilgisayarlarından biridir. İçindeki işlemci, görevleri (potansiyel olarak) devrimci bir şekilde işleyen 50 kuantum biti veya qubit (kuantum biti) sayısına sahiptir.

Normalde, bilgiler bir dizi ve sıfır olarak oluşturulur ve saklanır. Qubit’ler her iki değeri de aynı anda gösterebilir (üst üste binme olarak bilinir), bu da bir kuantum bilgisayarının teorik olarak aynı anda iki sınama yapabileceği anlamına gelir.

Ne kadar fazla Qubit o kadar fazla ve inanılmaz hesaplama gücü demektir.

IBM geçen Kasım ayında dünyanın ilk 50 Qubit kuantum bilgisayarını tanıttı.

Dev bir beyaz kasanın içinde, serin tutmak için pompalar ve başlatılan görevleri veya algoritmaları yönetmek için bazı geleneksel bilgisayarların bulunduğu bir laboratuarda yaşıyor.

Ancak CES 2018’e özel bu yıl şirket, çipin içine sinyaller göndermek ve sistemin serinliğini korumak için gereken kabloları ve tüpleri görüntülemek için bir cam içinde sergiledi.Böylece gazeteciler ve katılımcılar bu işin nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilir hale geldi.

Bu cam koruma IBM Araştırma Başkan Yardımcısı Jeffrey Welser’in söylediği en büyük zorluk çipi istenmeyen “gürültüye karşı” izole ediyor.

Bu izolasyon, elektrik, manyetik ve termal gürültüyü de içerir, Sadece oda sıcaklığı bile tüm makineyi faydasız kılmaya yetiyor.

IBM 50-qubit Quantum Bilgisayar

IBM 50-qubit Quantum Bilgisayar 

Engadget

Exit mobile version