Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

İçme Suyuna Sahip Çıkan Uygulama! VizSafe !

Birçok insan kendi su tüketimini azaltmak için yollar arıyor.

Birçok insan kendi su tüketimini azaltmak için yollar arıyor.

Tabi aramızda bu konuyu önemsemeyenler de  var. İşte bu uygulama hem bu konuyu önemseyenlerle hemde önemsemeyenleri ilgilendiriyor.

Bu örnek akıllı telefon uygulamanın adı Vizsafe !

 

Çalışma prensibi oldukça basit bilinçsizce yapılan su tüketimlerinin akıllı telefonlarlar ile resmini çekiyorsunuz ve paylaşıyorsunuz. ilgili resimden gerekli koordinat ve adresleri bu resim içinde belirtiliyor. Yetkili kişiler tarafından değerlendirilip gerekli müdahale yapılabiliyor.

Ayrıca bir damla detektifi gibi akan musluklarınızdan her damlada akan suyun cebinizden ne kadar para götürdüğünü de hesaplayabiliyorsunuz.

Bu uygulama Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Bu kültürün ülkemizde de yaygınlaşmasını umut ediyoruz.

Uygulama Ücretsiz :  iOS ve Android

Dip Not :

Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde  farkında olalım yada olmayalım bunun gibi birçok alanda bilinçsizce su tüketimi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizce Büyük Şehirlerimizin Belediyeleri bu örnek uygulama ‘dan esinlenerek buna benzer uygulamaları yapabilirlerse su tüketimi konsundaki hali hazırda yaptıkları çalışmaları destekleyici bir etken haline gelebilir.

Vizsafe See it ! Share it ? sloganı ile yola çıkmış bir bir uygulama ve toplumu su tüketimi konusunda bilinçlendirmeye yönelik güzel bir uygulama. Sizce de Öyle Değil mi ?

Screen Shot 2015-05-25 at 10.54.26  Screen Shot 2015-05-25 at 10.54.33Screen Shot 2015-05-25 at 10.54.42Screen Shot 2015-05-25 at 10.54.48