Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Kaybolan Mesaj’dan Ekran Görüntüsü Alırsanız, Instagram Kullanıcıya Bildirim Gönderiyor!

Instagram "kaybolan mesaj" güncelemesiyle birlikte, mesajdan alınan ekran görüntüsü, diğer kullanıcıya bildirim olarak gönderiliyor.

Instagram’ın, Snapchat’ten esinlenerek  kullanıma sunduğu “kaybolan mesaj” güncelemesiyle birlikte, mesajdan alınan ekran görüntüsü, diğer kullanıcıya bildirim olarak gönderiliyor.

Bir kaybolan fotoğrafı veya videoyu, grup mesajı veya kişisel mesaj olarak gönderebilirsiniz. Bir kişiye gönderdiğiniz kaybolan fotoğraf veya video açıldıktan sonra, mesaj bu kişinin gelen kutusunda bir daha görünmez.

Kaybolan fotoğraf veya video göndermek için:

  1. Ekranın sağ üst köşesindeki  simgesine dokunun veya Akışın herhangi bir yerinde parmağınızı sola kaydırın.
  2. Bir fotoğraf veya video çekmek için ekranın alt tarafındaki daireye dokunun ve ardından efekt eklemeyi seçin.
  3. Sağ altta  simgesine dokunun ve ardından göndermek istediğiniz kişileri veya grupları seçin:
    • Birden fazla kişi seçtiğinizde, bu kişilerin her biri ayrı mesajlar alır.
    • Bir grup seçtiğinizde, gruptaki herkesin yanıtlayabileceği tek bir grup konuşması başlatılır. Yeni bir grup oluşturmak için sağ üsttekiYeni Grup‘a dokunun, kişileri seçin ve ardından Oluştur‘a dokunun.
  4. Ekranın altındaki Gönder‘e dokunun.

Yalnızca sizi takip eden veya daha önce sizden onaylı mesajlar alan kişilere kaybolan fotoğraf veya videolar gönderebileceğinizi aklınızda bulundurun.

Not: Instagram Direct’i kullanarak başka şeyler (ör. Akıştaki gönderiler, metin, konu etiketleri) gönderdiğinizde, bu mesajlar kaybolmaz ve konuşmada görünmeye devam eder.

Instagram Direct mesajların aksine, bu fotoğraflar ve videolar, onları gördükten sonra arkadaşlarınızın gelen kutularından otomatik siliniyor. Özel mesajlar için geliştirilen yeni özellik, kaybolan mesajların ekran görüntüsünü alanları size bildirim olarak gönderiyor.