Sosyal Medya

Sosyal Medya

Instagram Müstehcenlik Konusunda Apple’ı Suçladı!

Müstehcen konularda oldukça hassas bir politika izleyen Instagram, bu katı kuralların sebebinin Apple olduğunu ifade etti.

Müstehcen konularda oldukça hassas bir politika izleyen Instagram, bu katı kuralların sebebinin Apple olduğunu ifade etti.

Akıllı telefonlar için en katı kurallara sahip sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, uzun zamandır müstehcen fotoğrafları kaldırmaya devam ediyor. Hatta son dönemde direkt açık bir şey görülmese dahi aynı mesajı verdiği düşünülen paylaşımları kaldıran sosyal ağ, bu durumun tek suçlusunun Apple olduğunu söylüyor.

Instagram, App Store yaş sınırı mağduru olmuş

App Store’da 17 yaş üzeri yetişkinlere yönelik uygulama kategorisinde olması nedeniyle, 12 yaş üzeri kullanıcılara hitap etmek için bunun yapıldığını belirten Instagram, eğer Apple herhangi bir düzenleme yapmazsa bu şekilde fotoğrafların silinmeye devam edeceğini belirtiyor.

Facebook CEO’su Kevyn Systrom da yaptığı açıklamada kendi kuralları nedeniyle Instagram’ın 17 yaş üzeri uygulama kategorisinde konumlandırılmayacağını belirtti.

instagram_iphone_6_plus

Ancak burada şaşırtıcı olan ise Twitter’ın durumu. Zira milyarlarca müstehcen fotoğrafın yer aldığı Twitter, AppStore’da 4 yaş üzeri olarak konumlanmış. Bunun nedenin ise Twitter’da paylaşımları keşfet bölümünün olmaması ve gerçekten müstehcen fotoğraf görmek istemeyenin müstehcen fotoğraf görmediği bir sosyal ağ olması olduğunu tahmin ediyoruz.

Şimdilik konu ile alakalı olarak ne yapılacağı bilinmiyor, ancak yabancı basın tarafından söylenenlere göre Instagram’ın bir takım şeyleri değiştirmesi gerekiyor. Hatta düzenleme yapılması ve müstehcen fotoğrafların silinmesine tepki olarak Instagram’da #freethenipple hashtagi çıplak fotoğrafların olduğu paylaşımlar da yapılıyor.