Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Intel Mobileye’ı 15 Milyar Dolara Satın Aldı, Özerk Otomobil Yatırımı

Intel Mobileye'ı 15 Milyar Dolara Satın Aldı. Teknoloji Devinden özerk otomobiller üzerine çok büyük yatırım hamlesi geldi!

Intel Mobileye’ı 15 Milyar Dolara Satın Aldı!

Intel Mobileye ortaklık satın almaya dönüştü. Teknoloji devi Intel’den özerk otomobiller üzerine çok büyük yatırım hamlesi geldi!

Intel’in 15 milyar dolarlık anlaşmada Mobileye’ın kendi kendine sürüş otomobil teknolojisini satın aldığı bildirildi.

Intel kendi kendine sürüş teknolojilerinde, özerk otomobil araçları için görme konusunda uzmanlaşmış Israil’li şirket Mobileye’yi 15 Milyar dolar karşılığında satın aldı.

Marker ve Axios, anlaşmanın yaklaşık 15 milyar dolar değerinde olduğunu ve Intel’in özerk otomobilleri yönetme konusundaki hırsları yüzünden bu en temel teknolojiyi satı aldığını iddia ediyor.

Hatırlanacağı gibi BMW,Intel ve Mobileye bu yıl halka açık yollarda 40 bağımsız araç testi yapmak için bir ortaklık yaptıklarını duyurmuştu. Bu bağlamda Intel ve Mobileye ABD ve Avrupa yollarında teknolojisini test edecek.

Intel’in Mobileye satın almasının bu sabah onaylanması bekleniyor.  Intel daha önce bu yönde geliştirmelerde bulunmak üzere 250 Milyon dolar yatırım yapacağını söylemişti ancak 15 Milyar dolarlık bu anlaşma çok daha önemli.

Mobileye, araçların özerk olarak dolaşmalarına ve çarpışmalara karşı uyarıda bulunmalarına yardımcı olmak için sistem ve çip geliştiriyor.

Tesla, Mobileye teknolojisini ilk kullananlardan ancak söz konusu teknoloji yanından geçen kamyon ile onun arkasındaki gökyüzü aramayınsa ölümcül kaza gerçekleşmiş ardında da şirketle olan bağlarının koparmıştı.

Intel’in Mobileye olan ilgisi Nvidia ve Qualcomm gibi rakiplerine karşı ona yardımcı olabilir. Her iki yonga üreticisinin de özerk araçlara yatırım yaptığı biliniyor. Intel bu hareketle bir adım öne geçmişte olabilir.

cnbc