Sosyal Medya

Donanım

INTEL Skylake CPU Modelini Ağustos Ayında Satışa Sunacak

Bilgisayar aynı zamanda CPU denildiğinde akıllara ilk olarak yetenekli INTEL firması geliyor.

Bilgisayar aynı zamanda CPU denildiğinde akıllara ilk olarak yetenekli INTEL firması geliyor.

Bilgisayar aynı zamanda CPU denildiğinde akıllara ilk olarak yetenekli INTEL firması geliyor. Firma uzun süredir beklenen aynı zamanda yeni nesil mimari tasarıman sahip olan skylake CPU modellerini nihayetinde pazara çıkartıyor.

Geliştirilen donanım üzerinde enerji verimliliğinden, Isınma konusunda birden fazla iyileştirme yaparak donanımsal desteklerle karşımıza çıkak olan yeni mimari, Yaklaşık olarak 14nm teknolojisiyle üretilecek aynı zamanda selefinden daha da hızlı bir yapıya sahip olacak.

yeni-nesil-islemci-ailesi-skylake-agustos-ayinda-satisa-cikacak-640x360-jpg3-_640x237[1]

Günümüz içerisinde mağaza raflarında satılmaya devam eden Intel’in Haswell kod adına sahip olan 4000 serisi CPU donanımları, Gerek performans gerekse ısıl güç olmak üzere uzun bir idare sürecine girdi. Tablet bilgisayarlar gibi yönlendirilmesi ve taşınabilirliği oldukça kolay olan mobil gereçlerin hızlı bir şekilde hayatımıza girmesi, INTEL firmasının bu alanda çalışma yapmak istemesi, 22nm’den 14nm’ye geçiş sürecini oldukça hızlandırdı.

Skylake döneminden önce Broadwell kod adlı ve Z97 ve H97 mimarisine sahip anakartlar üzerinde 14nm işlemcilerine ufak miktarlarda olsa bile satışa sokacak olan firma, Hedeflerinde yer alan yeniliği Skylake üzerinde gerçekleştirecek. 1151 pin ile gelecek olan CPU, Günümüzde ki Z97 Chipset’e sahip olacak anakartlar üzerinde çalışmayacak.

Mobil alanda yer alan CPU modellerine yakından baktığımızda ise çıkış süreci, Son olarak masaüstü sistemler üzerinde kullanılacak olan 6000 kod numaralı Skylake-S’lerin ortaya çıkmasıyla birlikte tamamlanmış olacka. Skylake CPU ailesi DDR4 aynı zamanda DDR3 bellek teknolojilerini kullanacak.