Sosyal Medya

Windows

Internet Explorer 8,9 ve 10’da Sona Gelindi!

Microsoft, Internet Explorer 8,9 ve 10’u sonlandırma kararı aldı. Peki, kullanıcılar bu karardan nasıl etkilenecek?

Microsoft, 12 Ocak tarihinde, Internet Explorer 8, 9 ve 10 için verdiği desteği sonlandıracak. Firma bu karardan sonra kullanıcıları teşvik edecek son bir yama yayınlayacak. Bu sayede en son internet tarayıcılarından birini yüklemelerini sağlayacak.

Microsoft’un Internet Explorer‘ın eski sürümlerine olan desteğini sonlandırması, korsanlara karşı daha savunmasız olacağı anlamına geliyor. Çünkü 12 Ocak tarihinden sonra bu sürümler güvenlik güncelleştirmeleri ve teknik destek almayacak.

Microsoft, kullanıcılara son birkaç hata düzeltme yamasını getirecek ve “End of Life” bildiriminde bulunarak sürümlerini IE 11 veya Microsoft Edge tarayıcısına yükseltmelerini isteyecek.

explorer7n-1-web

Microsoft hali hazırda 2014 yılının Ağustos ayında IE 8, 9 ve 10 için desteğini sonlandıracağını duyurmuştu. Her şeye rağmen birkaç yüz milyon kullanıcı Internet Explorer’ın eski sürümlerini kullanmaya devam ediyor. Bu da, o kullanıcılar için büyük güvenlik riski oluşturuyor.

Microsoft, yapacağı bildirimle birkaç yüz milyon kullanıcıyı teşvik etmeyi umuyor. Tabi ki kullanıcılar sürüm yükseltmek yerine başka tarayıcılara da geçiş yapabilir. Eğer siz de Internet Explorer’ın eski sürümlerinden birini kullanıyorsanız, yükseltme yapma ya da yeniliğe gitme vaktiniz gelmiş demektir.