Sosyal Medya

Genel

Tek Tuşa Basarak İnternet’ten Nasıl Silinirsiniz?

Deseat.me web sitesi, tek bir düğmeye basarak İnternet üzerinde bulunan hesaplarınızın kapatılmasını sağlar.


İsveçli geliştirici Wille Dahlbo ve Linus Unnebäck tarafından hazırlanan Deseat.me web sitesi, tek bir tuşa basarak İnternet’ten kendinizi silebilirsiniz.

Sanal dünyada sayısız avantaj ve dezavantajlar da vardır. Online olarak yüklediğiniz tüm bilgiler çevrimiçi pazarlama dünyasında aktif olan bir grup insanla paylaşıldığı için, özel hayatınız artık pek özel değil. Bazen çevrimiçi varlığınızı tamamen silmek isteyebilirsiniz.Kendinizi çevrimiçi dünyadan nasıl çıkarabilirsiniz?

Sosyal medya kanalları ve e-posta sunucuları üzerinde birçok hesap oluşturursunuz. Dahası, akıllı telefonlarınızda ve tabletlerinizde çok sayıda sohbet uygulaması indirdiniz. Bu açıkçası, şifreler ve hepsi de dahil olmak üzere her şeyi hatırlamanızı imkansız hale getiriyor.

İsveçli geliştiriciler Wille Dahlbo ve Linus Unnebäck, kullanıcıların çevrimiçi varlıklarını temizlemek için bir çözüm sunan deseat.me adlı siteyi kurdular.

Bu çözüm, kullanıcıların çevrimiçi olarak oluşturduğu tüm hesap ve hizmetlerin bir listesini çıkartıyor. Google postanızla giriş yaptığınızda deseat.me, doğrudan hesaplarınızla eşleşerek, silmek için bağlantı linkleri oluşturuyor. Ayrıca, hesabınızı sonsuza kadar nasıl silebileceğinize ilişkin talimatları size bildiriyor.

Bu silme bağlantısı, ilgili hizmetlerin veya uygulamaların üyelikten çıkma sayfasına yönlendirilir. Şimdi, hangi hizmetin veya uygulamanın aboneliğini iptal istediğinize karar vererek, birkaç tıklamadan sonra aboneliğiniz iptal edilecektir. Bir saat kadar sonra sanal varlığınız silinmiş olacaktır.

Normalde, kullanıcılar belli bir çevrimiçi servise kaydolurken başlangıçta heyecanlıdır. Ancak kullanıcılar, yavaş yavaş, düzenli tanıtım postaları ve e-posta kimlikleri ile cep telefonu numaralarına iletilen mesajlardan rahatsız olurlar.

Kişisel ve profesyonel kullanım için oluşturduğunuz gereksiz hesaplardan kurtulmak için bu çözümü deneyebilirsiniz.