Sosyal Medya

iPhone

iOS 10.2’nin Yeni Özelikleri Neler?

Apple, iOS 10.2 güncellemesini Aralık ayında iPhone ve iPad'ler için yayınlayacak. iOS 10.2'nin sunduğu özellikler neler?

Apple, iOS 10.2 güncellemesini Aralık ayında iPhone ve iPad’ler için yayınlayacak. iOS 10.2’nin sunduğu özellikler neler?

iOS 10.2 güncellemesini yüklemeniz için 7 neden.

1- Yeni Emoji

iPhone ve iPad klavyelerinde 72 adet yeni emoji ekleniyor. Eklenecek bazı emojileri belirtmek gerekirse; mutlu yüzler, hasta yüzler, yiyecek ve içecek, selfi kolu emojileri bunlardan birkaçı. Tam liste için lütfen tıklayınız.

2-Kamera ayarlarını koruyun

Kamera uygulaması açıldığında her zaman varsayılan ayarlar ile başlıyordu. Yeni güncelleme ile, Ayarlar>Fotoğraflar altında Kamera modu, Fotoğraf Filtreleri ve Canlı Fotoğraf sekmelerine izin verirseniz bundan böyle en son seçtiğiniz ayarlar otomatik olarak gelecektir.

3- Acil Yardım

iOS 10.2 önizleme ile ortaya çıkan bu özellik, iOS 10.2 ile kullanıma sunulacak. Acil bir durum söz konusu olduğunda, açma kapama tuşuna 3 kez bastığınızda yetkililere haber verecek uygulama şu aşamada 14 ülkede çalışacak. Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Hong Kong, Hindistan, İtalya, Japonya, Rusya, İspanya, İngiltere ve ABD. (Türkiye ilk aşamada bu uygulamayı kullanamayacak) Eğer sağlık uygulamasında acil durumlarda aranacak kişi tanımlı ise bu kişilerde bilgilendirilecek.

Ayarlar>Genel sekmesi altından bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

4- Metninizi hızlı yanıttan devam ettirin.

Mesaj yazarken tam ekrana geçtiğinizde, hızlı yanıt balonunda yazdıklarınızı kaybettiniz mi? Bu can sıkıcı hata, iOS 10.2’de düzeltildi. Bu, tam ekran mesajını kilit ekranından veya önizlemeden açmak için tıkladığınızda metninizde bıraktığınız yerden devam edebileceğiniz anlamına geliyor.

5-Kutlama mesajı ekranı

iOS 10.2’deki Mesajlar uygulamasında yeni bir kutlama ekran filtresi var. Bu filtreyi kullanmak için  mesajınızın yanındaki sohbet balonundaki ok kısmını birkaç saniye basılı tutun veya 3D touch özelliğini kullanın, animasyonlu kutlama mesajınızı yazmanıza yardımcı olacaktır.

6- iPhone 7 ve 7 Plus için Yeni duvar kağıdı

Eğer iPhone 7 veya 7 Plus sahibiyseniz, arka plan ve kilit ekranı için üç yeni duvar kağıdı bu güncelleme ile kullanıcılara sunuluyor. “perspektif” seçeneğini seçerseniz telefonunuza mavi, pembe ve sarı su damlacıkları bulunan yeni duvar kağıtlarını görebilirsiniz.

7-TV uygulaması

Beta program kullanıcıları tarafından kullanılan TV uygulaması iOS 10.2 ile iOS cihazlara yüklenecek. TV uygulaması sizin tercihlerinize göre yeni film, video ve dizileri size önerecek. Yeni uygulamanın TV ve video abonelikleri için bir merkez olması bekleniyor.