Sosyal Medya

Genel

iOS 9 Beta Yükleme!

iOS 9 betayı yüklemek için izlemeniz gereken adımlar neler?

iOS 9 betayı yüklemek için izlemeniz gereken adımlar neler?

Apple’ın WWDC 15 açılış etkinliğinde OS X El Capitan 10.11 ile birlikte tanıttığı yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9 için hemen etkinliğin ardından ilk geliştirici beta sürümü yayınlanmıştı. 8 Haziran ile başlayan test sürecinde son olarak 8 Temmuz’da iOS 9 Beta 3 ile geliştiricilerin karşısına çıkan Apple, dün de daha önce Temmuz ayında diyerek söz verdiği iOS 9 açık testlerine başladı.

Apple’da OS X Yosemite’nin ardından iOS tarafında ilk olarak iOS 8.3 ile karşımıza çıkan açık beta testlerine daha önce de sizlerle paylaştığımız gibi iOS 9 ile devam eden Apple, ilk açık beta sürümünü kullanıcılara sundu. İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan iOS 9 Beta sürümünün nasıl yüklenileceğine geçelim.

ipad-iphone

1) Apple Beta Yazılım Programına Kayıt Olun

iOS 9 yüklemek için ilk yapmanız gereken Apple’ın Beta Yazılım Programına kaydolmak. Bunun için beta.apple.com adresine girip, Apple kimliğiniz ile oturum açmanız yeterli.

2) iOS Cihazınızı Kayıt Edin

Apple Beta Yazılım Programına kaydolduktan sonra iOS sekmesinde yer alan enroll your iOS Device bağlantısına tıklayın ve açılan sayfadaki adımlara geçin.

3) iOS Yedeklemenizi Arşivleyin

Bu adımda ise, eğer iOS 9’dan memnun kalmaz ve bir sorun ile karşılaşırsanız sorunlarınıza çözüm olması için mevcut iOS sürümünüzü bilgisayarınıza iTunes ile yedekleyip, aldığınız yedeği arşivlemeniz gerekiyor.

Bunun için aygıtınızı bilgisayarınıza takın ve iTunes’u açın, kenar çubuğunda Özet’i tıklayın ve açılan sayfada Şimdi Yedekle butonuna basın. Yedekleme tamamlandıktan sonra ise iTunes -> Terichler -> Aygıtlar menüsünü takip edip, Control tuşuna basarken son aldığınız yedeklemeyi tıklayın ve Arşivle’yi seçin.

4) Cihazınıza Gerekli Profili Yükleyin

Yedekleme ve yedeği arşivleme işleminizi bitirdikten sonra iOS cihazınızdan bu bağlantıya tıklayın ve gerekli profili iOS cihazınıza yükleyin. Bunun için bağlantıya tıkladıktan sonra ekranınızda karşınıza çıkacak adımları takip etmeniz yeterli.

5) Cihazınızı iOS 9’a Güncelleyin

iOS 8.1.3 ve üzeri yüklü cihazınız ile, ki önerim iOS 8.4, bu işlemleri yaptıktan sonra cihazınız üzerinden Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncelleme menüsünü takip ettikten sonra cihazınıza iOS 9 Public Beta’yı yükleyebilirsiniz.