Sosyal Medya

iPhone

iOS 9 Uygulama İnceltme Özelliği ! App Thinning !

Apple sessizce "Uygulama İnceltme" olarak adlandırılan telefonda daha fazla boş alan yaratacak ve daha az güncelleme alanı isteyecek bir yapı inşa ediyor.

Apple sessizce “Uygulama İnceltme” olarak adlandırılan telefonda daha fazla boş alan yaratacak ve daha az güncelleme alanı isteyecek bir yapı inşa ediyor.

Uygulama İnceltme cihazınızda uygulamaların iOS ve watchOS işletim sistemlerinde depolama alanını daha düşük miktarda kullanmak için optimize edilmiş yeni bir özelliktir.

app_thinning_2x
Telefonunuzdaki her uygulama sadece ihtiyacı olan parçaları indirecek. Yani uygulamalar modellere göre parçalanmış olacak. Sizin uygulamanızda kendi modeline göre gerekli olan parçaları indirmek suretiyle kullanacak.

Örnek Olarak,
Eğer bir iPhone 6 Plus kullanıyorsanız siz sadece cihazınız için gerekli olan app bit alırsınız. Daha önce tüm cihazlarda çalışması için tasarlanmış uygulamayı kullanmanız gerekecekti.

Bu özellikte işin çoğunu App Store yapacak sizin ekstra bir çaba sarfetmenize gerek yok.

Bilinmesi gereken en özenli özelliği ise Apple arka planda bu indirmeleri sağlayacak ve eğer depolama alanı düşükse arka planda bunları silecek.

Bu sayede özellikle 16GB ‘lık iPhone’lar biraz nefes alacak diyebiliriz.