Sosyal Medya

iPhone

iOS 9 Yayınlandı!

iOS 9 güncellemesini yayınlandı. iOS 9 güncellemesinin nasıl yükleneceği ve iOS 9 destekleyen iPhone ve iPad modelleri.

iOS 9 güncellemesini yayınlandı. iOS 9 güncellemesinin nasıl yükleneceği ve iOS 9 destekleyen iPhone ve iPad modelleri.

Apple, WWDC 15 etkinliği sonrası yayınladığı iOS 9 Beta sürümleri ile işletim sistemini hatalardan arındırmayı hedeflemişti. Apple daha sonra radikal bir karar alarak iOS 9 Beta sürümlerini halka açmış ve herkesin iOS 9 Beta sürümlerini denemesini sağlamıştı. iPhone 6s etkinliğinde Apple, iOS 9’un hatalardan arındığını ve nihai sürümün 16 Eylül günü yayınlayacağını açıklamıştı.

Apple, söz verdiği gibi iOS 9 güncellemesinin dağıtımına bugün başladı. iOS 9 güncellemesini destekleyen tüm iPhone, iPad ve iPod touch sahipleri, güncellemeyi an itibariyle indirmeye başlayabilir. Ancak Apple serverlarının yoğunluğundan dolayı iOS 9 güncellemesini geç inebileceğini belirtelim.

iOS 9 alan iPhone ve iPad modelleri

iOS 9 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3 ve iPod touch 5 alıyor.

iOS 9 nasıl yüklenir?

iOS 9 güncellemesini; Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden iPhone ve iPad cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. iTunes üzerinden güncellemek için ise iPhone ve iPad’inizi PC’ye bağlamanız ve güncellemeleri denetle demeniz yeterli olacaktır.

iOS 9 güncellemesi performans ve stabilite iyileştirmelerinin yanında yeni özellikler de sunuyor.