Sosyal Medya

iPhone

iOS9 WiFi Assist Özelliğini Kapatın! Peki Neden?

iOS9 WiFi Assist Özelliğini Kapatın! Peki Neden?

Daha öncede belirtmiştim. Yine belirtmekte fayda görüyorum. iOS 9 ‘un beklenen ve beklendiği gibi karşımıza çıkan yeni özelliği WiFi Assist’i oldukça dikkatli kullanmanızı öneriyorum.

Wi-Fi Assist özelliği özellikle istikrarlı internet bağlantısı isteyenler için bir çözüm olabilir fakat bu özelliğin getirisinden çok götürüsü olacak gibi.

Zira tüm mobil data planlarınızı altüst edebilir ve pekte hoşunuza gitmeyen ciddi cep telefonu faturaları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
wi-fi-assist-620x208

Peki Bu Özellik Ne işe Yarıyor?

Bu özellik bir Wi-Fi ağı üzerinden internete bağlı iken bağlantınız çok problemli veya kötü ise onu otomatik algılıyor ve internet bağlantınızı daha iyi olabilecek diğer alternatif olan telefon hattınız üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor. Siz bu geçiş olayının farkında olmayacaksınız elbette ama ortada bir problem var.

Bana göre cep telefonlarını ileri düzeyde kullanmayan bir çok kullanıcı için iOS 9 Wi-fi Assist Özelliği cep telefonu faturalarını kabartacak.Canım Ülkemizde cep telefonu üzerinden bağlantılar hiçte fena olmasa bile kota ile ilgili ciddi maliyet problemimiz var. Yani Bu Özellik farkında olmadan bu geçişlerden dolayı cep telefonu faturaları üzerinden sizi üzebilir.

Elbette herşeye rağmen yine de bağlantı kesintilerine tahammülü olmayanlar için verimli olabilir.

Nasıl Kapatabilirsiniz ?

wi-fi-assist-setting-100617602-large

Kapatmak için aşağıdaki adımları takip edebilir siniz.

-Ayarlar

-Hücresel

Alttan 2. sıradaki seçenek

-Wİ-Fİ Yardımı seçeneği pasif duruma getirilmeli.

https://www.teknotalk.com/ios-9-wi-fi-assist-ozelligi-cep-telefonu-faturalarini-kabartacak-40225/