Sosyal Medya

Mobil

iPad Pro, USB 3.0 Desteğine Sahip

iPad Pro‘nun bir USB 3.0 konektörü desteklediği doğrulandı. Fakat ortada henüz bir USB 3.0 adaptörü yok.

iPad Pro‘nun bir USB 3.0 konektörü desteklediği doğrulandı. Fakat ortada henüz bir USB 3.0 adaptörü yok.

Apple’ın yeni iPad Pro modeli, firmanın açıkça tanıtımını yapmadığı gizli bir özelliğe sahip: USB 3.0’le uyumlu bir Lightning konektörü. Geçtiğimiz günlerde iFixit sitesinde yayınlanan bir haberde cihazın uyumluluk bileşenleri açısından USB 3.0 bağlantısından üstü kapalı olarak bahsedilmiş olsa da, Apple nihayet bu ultra geniş ekranlı iPad modelinin ultra hızlı veri transfer hızını desteklediğini doğruladı.

Söz konusu modelde böyle bir bağlantı desteği olması aslında iPad’ler için önemli bir gelişme anlamına geliyor. Zira önceki iPad modelleri teorik olarak maksimum 480Mbps veri hacmine (saniyede yaklaşık 60 MB) sahip, standart USB 2.0’yle geliyordu. USB 3.0 ise 5 Gbps’e (saniyede 625 MB) kadar olan hızları destekliyor. Bu bağlantı hızının cihazı daha çok grafik tasarımı yapma amaçlı kullanıp, büyük dosya boyutlarıyla çalışacak olanlar için de oldukça yararlı olacağı söylenebilir.

Fakat henüz ortada bir Lightning USB 3.0 adaptörü mevcut değil, dolayısıyla iPad Pro sahiplerinin söz konusu hıza ulaşmaları için bu aksesuarın Apple tarafından piyasaya sürülmesini beklemeleri gerekecek.