Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

iPhone 6 Plus Patladı!

Patlayan ve alev alan cep telefonlarına, iPhone 6 da katıldı!

Patlayan ve alev alan cep telefonlarına, iPhone 6 da katıldı!

Tai Wai, Çin’den bir kadın, iPhone 6 Plus’ı ani bir şekilde patlayarak alev alınca oldukça sert bir şekilde uyandırılmış oldu. Kaza, kadının saat 1 civarında iPhone’unu gece boyunca şarjda bırakmak için prize bağlaması ile başlıyor. Sabah 8 civarında bir patlama sesi ile uyanması ile de sona eriyor. Talihsiz kadın, patlama ile uyandığında, telefonunun alev almış olduğunu gördüğünü söylüyor.

Neyse ki ateşi, yastığı yardımı ile söndürmeyi başarmış ve bu kaza sırasında kendisine de bir zarar gelmemiş. Şu anda da Apple ile görüşerek, bu kazadan kaynaklı telafi isteyeceğini bildiriyor.

Her ne kadar bu kazanın yaşandığı telefonda orijinal Apple aksesuarları kullanılıp kullanılmadığı belirtilmese de, kaza ile beraber, üçüncü parti aksesuarların, özellikle şarj aletlerinin, ne kadar tehlikeli olabileceğini hatırlatmakta yarar var. Bir süredir bu tarz bir sorun yaşanmamış olsa da, 2013 yılında, üçüncü parti şarj cihazlarının kullanımından kaynaklanan ve hatta bazı durumlarda ölümle sonuçlanmış olan bir grup kaza yaşanmıştı.

Ne yazık ki, bazı durumlarda sahte şarj aletlerini fark etmek zor olabiliyor. Ancak aksesuarları resmi bir kaynaktan satın almak, sahte aksesuar ile karşılaşma ihtimalini oldukça düşürüyor…