Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6s Kamerası Nasıl Olacak!

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın kamera detayları kesinlik kazandı. İşte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kameraları hakkındaki yeni bilgiler.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın kamera detayları kesinlik kazandı. İşte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kameraları hakkındaki yeni bilgiler.

Apple’ın önümüzdeki Eylül ayı içerisinde duyurması beklenilen yeni iPhone modellerinin kamera detayları kesinlik kazandı.

Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6 Plus için nasıl bir kamera tercih edeceği uzun süredir merak konusuydu. Ortaya çıkan söylentiler, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 12 Megapiksellik bir ana kameranın olacağı yönündeydi. Nitekim geçtiğimiz gün ortaya çıkan yeni detaylarla bu söylentiler de kesinlik kazanmış oldu.

Apple’ın kamera üretimini yapan tedarikçi firma adına Business Insider’a konuşan bir yetkili iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın merakla beklenen kamera detaylarını su yüzüne çıkarttı.

5 Katmanlı 12 Megapiksellik Kamera!

Tedarikçi firma adına konuşan yetkilinin verdiği bilgiye göre iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 5 katmanlı (lensli) 12 Megapiksellik bir kamera bulunacakmış. Yetkili, bu katmanların daha iyi fotoğraf çekmek için son derece önemli olduğunu ve olumsuz şartlarda bile daha net fotoğraflar için sayının arttırılması gerektiği görüşünde.

Örneğin, One Plus 2’nin 13 Megapiksellik ana kamerasında 6 katman (lens) bulunuyor. Bu sayede One Plus 2, düşük ışık koşullarında bile çok iyi fotoğraflar çekebiliyor. Öte yandan bu katmanlar plastikten yapıldığı için maliyeti de yaklaşık olarak 1 dolarmış. Yani 5 katmanlık bir kamera da artı 5 dolar gibi bir ek maliyet ortaya çıkıyor.

Apple’ın kamera tedarikçisi, iPhone 7 modelinde 6 katmanlı bir kameranın bulunacağını da belirtti. Bakalım iPhone 6s ve iPhone 6s Plus beklentileri karşılayabilecek mi?