Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6s Kamerası Nikon’u Geride Bıraktı!

Kamera tarafında oldukça iddialı olan iPhone 6s'in yetenekleri, yapılan bir testte Nikon D750 modelini geride bırakmayı başardı.

Kamera tarafında oldukça iddialı olan iPhone 6s’in yetenekleri, yapılan bir testte Nikon D750 modelini geride bırakmayı başardı.

Apple’ın yeni iPhone 6s ve 6s Plus modelleri kamera özellikleri ile konuşulmaya devam ediyor. Yeni cihazların 4K video çekim özellikli kamerasının hünerleri de iPhone 6s yaygınlaştıkça ortaya çıkıyor. Daha önce çeşitli teknoloji siteleri ve editörler tarafından iPhone 6 ve iPhone 6s arasında sadece kamera güncellemesi nedeniyle bile yükseltme yapılabileceği, iPhone 6s’in kamerasının bir önceki nesline göre büyük iyileştirmeler içerdiği yönünde bilgiler paylaşılmıştı. Son değerlendirme ise profesyonel bir gözden geldi.

Profesyonel DSLR’den daha iyi video

Profesyonel fotoğraf sanatçısı Lee Morris, günlük kullanıma yönelik gerçekleştirdiği video testlerinde, iPhone 6s’in profesyonel sınıf Nikon D750 DSLR cihazdan daha iyi video çektiğini tespit etti. Her iki cihazla ayrı ayrı çekimler yapan fotoğrafçı, kaydettiği video görüntülerini YouTube üzerinde paylaştı. Videolarda da görülebileceği üzere, iPhone 6S, Nikon D750’ye göre daha iyi parlaklık, zıtlık, doygunluk sunuyor ve renkleri daha doğru kullanıyor.

4000 bin dolarlık cihaza karşı!

iPhone 6s, rakibine göre oldukça başarılı bir sonuç elde ederken bu başarıyı şaşırtıcı kılan ise Nikon D750’nin fiyatı ve üzerinde bulunan lens. Profesyonel makina Birleşik Devletler’de 2000 dolarlık bir fiyat etiketiyle satılıyor. Test çekimi sırasında üzerinde bulunan lens ise 2.8 diyafram açıklığına sahip ve bu aksesuarın fiyatı da yaklaşık 2000 dolar. Sonuçlara bakılırsa, iPhone 6s değeri toplam 4000 doları bulan profesyonel bir DSLR’den daha iyi sonuç vermiş görünüyor.