Sosyal Medya

Genel

iPhone 7 Plus, 256 GB Olabilir!

iPhone 7 Plus 256 GB, 16 GB’lık iPhone’lar tarih oluyor.

Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan ve gerek tasarım gerekse donanım olarak büyük değişiklikler yaşaması beklenen iPhone 7 ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Eğer söylenenler doğruysa iPhone kullanıcılarının uzun süredir beklediği yenilikler iPhone 7 ile birlikte hayata geçirilebilir.

İddialara göre iPhone 7 Plus, daha önce iPhone serisinde hiç kullanılmayan bir depolama kapasitesiyle birlikte gelecek ve en üst modelde 256 GB depolama alanı kullanıcılara sunulacak. Yalnızca iPhone 7 Plus’a özel olacağı düşünülen 256 GB seçeneğinin gelmesiyle birlikte diğer depolama seçeneklerinde de değişiklik olması bekleniyor. Cihazın 64 GB, 128 GB ve 256 GB seçenekleriyle birlikte gelebileceği söyleniyor. Bir diğer söylenti ise depolama seçeneklerinin 32 GB’tan başlayabileceği yönünde. 16 GB’lık iPhone’ların tarihe karışmasına kesin gözüyle bakıldığını da belirtelim.

iPhone’un eleştirilen yönlerinden biri de tahmin edebileceğiniz üzere pil kapasitesi. iPhone 6s Plus’ta önceki modelde 2.915 mAh olan pil kapasitesini 2.750 mAh’e düşüren Apple, eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bu düşüşe rağmen donanımın verimli çalışması sayesinde cihazın kullanım süresi oldukça başarılıydı. Apple’ın bu süreyi daha da iyi hale getirmek için pil kapasitesini 3.100 mAh‘e yükselteceği söyleniyor. Ancak her artış direkt olarak daha fazla kullanım süresi anlamına gelmediği için iddia edilen artışın gerçek etkisini görmek adına kullanım testlerini beklemek gerekiyor. Söz konusu iddiaların önümüzdeki aylarda daha da netleşmesi bekleniyor.