Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

iPhone 7 Yıldırım Portlu Kulaklık Kullanacak, işte Kanıtı!

Cirrus Logic iPhone 7’nin geleceğini ilgilendiren yeni bir digital ses kartı geliştirdi.

Gelecek nesin iPhone’da eski tip kulaklık Jack girişi olmayacağı söylenip durdu. Ancak ortada bu söylentinin gerçek kanıtı bugüne kadar olmadı.

Cirrus Logic’in geliştirdiği yeni Cirrus Logic MFi Kulaklık Kiti  gelecek iPhone 7’nin eski tip kulaklık girişi olmayacağının kanıtı olarak görülüyor. Geliştirilen yeni kartla Lightning portu üzerinden digital ses aktarımı yapılması sağlanıyor.

Bildiğiniz üzere Lightning portu Apple’ın tüm iOS cihazlarında kullanılıyor. Bu hali ile Kulaklık Jack’ı kullanma artık tarihe karışıyor. En azından Apple için. Digital ses aktarma yeteneğine bu yeni kart kulaklık üreticilerini bu yöne doğru yönlendirmeye yetecektir.

17415-14915-cl-circuitboard-l

Cirrus Logic Geliştirici Kiti yukarıda görünüyor. iOS cihazlara kablosuz aksesuar olarak tanıtabilecek Apple MFi desteği mevcut.

Şirketin Ses Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı “Mobil cihazlar için Lightning tabanlı yeni digital bağlantı ile Analog’tan Digital’e geçişi hızlandırmak istiyoruz” diyor. Dünyada kullanılan akıllı telefonları düşününce çok büyük bir pazar ve fırsat var.

Cirrus-Logic-MFi

Gelecek nesil iPhone 7’lere bu kartlar çoktan yerleştirilmiş olabilir.

Cirrus Logic MFi Headset Development Kit Simplifies Design of Lightning-Based Audio Accessories on Cirrus Logic