Sosyal Medya

iPhone

KGI: iPhone 8 Galaxy S8 Satışlarını Düşürecek Çünkü?

KGI: iPhone 8 Galaxy S8 Satışlarını Düşürecek Çünkü? KGI Analisti Galaxy S8'in tüketicilere "Yeterince Cazip Satış Noktası" Sunmadığı Söyledi

iPhone 8 Galaxy S8 Satışlarını Düşürecek Çünkü?

iPhone 8 Galaxy S8’in satışlarını nasıl etkileyecek?

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’in yaklaşmakta olan lansmanını sabırsızlıkla bekleyen milyonlarca teknoloji meraklılığına sahip olabilir; ancak son tahminlere göre cihaz satışlarında Apple’ın yeni nesil iPhone’unun çok gerisinde kalabileceği ön görülüyor.

KGI’nin Apple analisti Ming-Chi Kuo; Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’in piyasaya sürülmesi üzerine odaklanan bir yatırımcı notu yazısı kaleme aldı. İlginç bir şekilde Kuo; Apple ile artan rekabete bağlı olarak, Güney Koreli telefon üreticisinin yeni ürününün Apple’a göre daha az talep göreceğini tahmin ediyor.

iPhone 8 Galaxy S8 Satışlarını Neden Etkileyecek?

Kuo bunun sebebleri olarak değerlendirmesinde; Galaxy S8’in tüketicilere “Yeterince Cazip Satış Noktası” sunmamasının muhtemel olduğunu; bunun radikal bir tasarım değişikliğine gitmesi beklenen yeni ve geliştirilmiş iPhone 8’in neden olacağını savunuyor.

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’in; S7 modelinde daha düşük bir satış rakamı yakalayacağını bunun en önemli bir diğer etkeni olarak ta, Note 7 faciası sonrası tüketicinin güven eksikliği olacağını belirtti.

Ortaya çıkan Galaxy S8 sızıntılarında doğal olarak iPhone 8’le benzer özellikler olması bugüne kadar Apple’ın satışlarına yaramış durumda.

iPhone 8 için Eylül ayına kadar beklemek zorunda kalırken bu ayın sonunda Galaxy S8’in tanıtılması bekleniyor. Risk almak ve ikisinin ne vereceğini görmek için bile Eylül ayını beklemek isteyecek bir çok tüketici olacağından eminim.

9to5Mac