Sosyal Medya

iPhone

iPhone Batarya Bitmeden Kapanıyor, Yüzde 20 Şarjınız Kapanıyorsa!

iPhone Batarya Bitmeden Kapanıyor ,Yüzde 20 Şarjınız Varken Kapanıyorsa Suçlusu Sizsiniz! Bataryası bitmeden Kapananlar Dikkat!

iPhone cihazınız yüzde 20 şarj seviyelerindeyken aniden kapanıp açılmıyorsa, batarya yanlış şarj kullanımı gerekçesiyle garanti dışı kabul ediliyor!

iPhone batarya bitmeden kapanıyor, biz suçlanıyoruz.

Apple 24 ay garanti verdiği cihazlarında batarya problemleri konusunda kullanıcılarına eziyet çektiriyor öyle ki Apple, bataryanın doğru şarj edilmemesinden veya onların tabiri ile yanlış şarj kullanımından kaynaklı problemleri garanti dışı kabul ediyor.

Peki yanlış şarj kullandığımızı son bir haftalık kullanım testlerine bakarak nasıl anlıyor? yada buna neye göre karar veriyor?

Bir iPhone Batarya Sorunu! iPhone 6 bataryası bitmeden kapanıyor ise! iPhone batarya bitmeden kapanıyor?

Şarjım yüzde 25’ler bazen 30’lardayken bile kapanıp bir daha açılmayan iPhone 6 cihazım için Apple Zorlu Center’a gittim. ve enteresan bilgiler öğrendim.

iPhone’um şarjı varken kapanıyor ve tekrar açılmıyor! iPhone Yüzde 20’deyken Kapanıyor

iPhone 6 cihazım şarjı varken bir anda kapanıyor ondan sonra açılmıyor. Açılması içinde şarja takıp şarjdayken açma kapama düğmesine basmam yeterli ve aynı şarj seviyelerinden tekrar açılıyor.

Randevu saatinden yaklaşık 30 dakika önce gitmemize rahmen kalabalık etmemiz için randevu saatinden 5 dakika önce gelmemiz yeterli diyerek bizi nazikçe uzaklaştırdılar. Neyse;

Randevu saatinden 5 dakika önce geldik ve işleme aldılar bizimle bir Apple Destek Temsilcinin ilgileneceğini ve gösterdikleri masada sıramızın gelmesini bekledik. Yaklaşık 40 dakika sonra sıra geldi. 5 dakika önce gel diyorlar ancak 40 dakika bekletiyorlar.

Gelen Apple Destek Temsilcisine sorunu  anlattım ve cihazın yüzde 20, 25’ler seviyesinde kapandığını ve bir daha açılmadığını söyledim. Özellikle problemi görmelerini sağlamak için cihazımı geceden şarj etmeden gittiğimi de belirtmek isterim.

Şans bu ya Apple Destek Temsilcisinin yanında da cihaz benzer şekilde kapandı ve böylece Apple Destek Temsilcisi de soruna şahit oldu.

Buraya kadar tüketici olan benim için herşey iyi zira sorunu yani derdimizi göstermeyi başardık.

iPhone Batarya Bitmeden Kapanıyor! Dikkat!

Apple Destek Temsilcisi batarya testi yapmaya başladı. ve çıkan sonuç aşağıdaki gibi oldu.

iPhone Batarya Bitmeden Kapanıyor

Bu ekranda görüldüğü gibi cihazımızın Pil durumu yani lityum iyon pil durumu gayet iyi görünüyor. Resimde gördüğünüz Beyaz nokta Yeşil seviyedeyse bataryanız sağlam olarak kabul ediliyor.

Zira bataryada sorun olup değiştirilmesi için beyaz noktanın Kırmızı ve Sarı alanda yer alması gerekiyor. Altta yer alan Döngü sayınında 400’ün altında çıkması gerekiyor. Bizde ise 473 çıktı.

İşte bu yüzdenApple Destek Temsilcisi 24 aylık garantisinin bitmesine 4 ay kalan cihazın bataryasının garanti kapsamında değiştirilemeyeceğini belirtti.

Hayda buyur buradan yak,

Peki cihaz neden böyle kapanıyor? dediğimde ise bunun yanlış şarj kullanımından kaynaklanabileceğini ve pilin verimliliğinde düşüşlerin normal olduğunu söyledi. Nasıl yani Apple’a göre cihazımın böyle kapanması normal mi? Bunu bir aracın lastik kullanımı gibi düşünebilirsiniz dedi ve “zamanla yıpranması normal” diye ekledi.

“Yanlış şarj kullanımı yüzünden bataryanın kalibrasyonu bozulabiliyor”dedi. Apple sitesinde nasıl kalibre edilebileceğine dair linkleri gösterdi.

Tabi benim kafamda bir dünya deli sorular ?

  1. İyide benim problemim şarjımın çabuk bitmesi değil ki? Telefonu kullanamıyorum. Aniden kapanıp sürekli olarak beni yarı yolda bırakıyor?
  2. Ayrıca benim kötü şarj kullanımı yaptığımı son bir haftalık kullanımıma bakarak nasıl anlayabilirsiniz?
  3. Apple’ın garanti kapsamında batarya kullanım şartlarının neler olduğunu bilmek isterim. Orada şu ve şu şartlarda kullanılırsa garanti dışıdır. Deniyor mu?
  4. Ayrıca şarjı varken kapanan iphone cihazının batarya testinden nasıl sağlam çıkar? Apple’ın testlerinde muhakkak bir sıkıntı var?
  5. Gözlemlenen batarya problemi nasıl tespit edilemez?

Apple Destek Temsilcisinin ideal iPhone Batarya kullanımı Nasıl Olmalı ? Tavsiyesi! iPhone Batarya Bitmeden Kapanıyor!

Temsilci iPhone bataryamın düzgün şarjı için kesinlikle düşük seviye uyarısından sonra şarja takılması gerektiğini ve yüzde 100’e geldikten sonra da bir saat kadar daha takılmasının ve şarj süresince de uçak modunda kullanılmadan doldurulmasının en sağlıklı yöntem olarak önerildiğini söyledi. 1 saat fazladan şarj süresinin bataryanın kalibrasyonuna yardımcı oluyormuş.

Tüm bu soruları sordum ama bir başka enteresan bilgide yukarıdaki teste beyaz nokta yeşil bölgede olduğunda paranız ile bile yeni batarya o serviste takamayacaklarını söylemesi oldu. Paranızla bile yaptıramıyorsunuz. Bu oldukça garip geldi bana.

Derdinizi birde Apple Destek Temsilcisinin “Manager” dedikleri yani Yöneticisine anlatmayı deneyin!

Tabi Apple Destek Temsilcisinde tatminkar cevap alamadım bu sorulara; Hal böyle olunca daha yetkili biri ile görüşmek istiyor insan. Talebimi ilettim ve bekledim Yönetici ile görüşmeyi.

Apple desteği konusunda sizinle görüşen kişi muhtemeldir ki yetkisi sınırlı biri oluyor. O yüzden birde onların başında yer alan yönetici ile konuyu görüşmenizde fayda var.

Zira yukarıdaki sorularıma cevap arıyorum. Özellikle garanti koşullarında böyle bir detay var mı onu merak ediyorum. Bir süre sonra Apple Destek Temsilcisi yanıma geldi ve Yönetici ile görüştüğünü, Cihazdaki soruna kendisininde şahit olmasından dolayı  yönetici onayıyla cihazın bataryasının ücretsiz değiştirileceğini söyledi ve yaklaşık 3 saat içinde batarya değiştirildi.

Peki şimdi bu sorun garanti kapsamında mı oluyor. Hayır tamamen yönetici insiyatifi ile çünkü verilen servis formunda Garanti Dışı ibaresi ve 233 TL’lik batarya değişim faturası olmasına rahmen benden para almadan yönetici onayıyla hallettiler.

Yani yöneticinin insiyatifi ile sorun giderildi fakat herkes benim kadar şanslı olmayabilir! Zira tüm verilen servis raporları üzerinde Garanti Dışı “Out of Warranty”  şekilde ifade yer alıyor ki bu da bataryanın kesinlikle garanti dışı olduğunu gösteriyor.

iPhone cihazı kullanıyorsanız bataryalarınızı düzgün şarj etmelisiniz aksi halde sorunlusu olarak sizi gösterdikleri için garantiden değişim yapmak konusunda sıkıntılar yaşamanız kaçınılmaz oluyor.

 

http://www.apple.com/tr/batteries/maximizing-performance/

iPhone Batarya Bitmeden Kapanıyor? Yüzde 20’de batarya neden Kapanıyor?

 

Apple, iPhone 6S Pil Problemi Duyurusu