Sosyal Medya

iPhone

iPhone ’da Ön Yüklü Uygulamaları Silmek Mümkün.

Daha önce ön yüklü gelen iOS uygulamalarını artık silebileceğiz.

Daha önce ön yüklü gelen iOS uygulamalarını artık silebileceğiz.

Bugüne kadar hep Android cihazlardaki ön yüklü uygulamalar hakkında konuşuldu, ancak gerçek şu ki; iOS işletim sisteminde neredeyse hiç kullanılmayan ön yüklü uygulamalar mevcut. Apple mobil işletim sisteminde önceden yüklenmiş uygulamaların kaldırılmasına izin vermiyor, fakat şirket CEO’su Tim Cook’tan gelen açıklamalar Apple’ın gelecekte bu politikasını değiştirebileceğini gösteriyor.

BuzzFeed sitesine konuşan Tim Cook, iOS işletim sisteminde ön yüklü olan bazı uygulamaların kaldırılmasına yönelik bir yol haritası hazırlanabileceğini açıkladı. Tim Cook’a göre kullanıcılardan da bu yönde bir talep var.

Tim Cook açıklamalarında kaldırma işleminin bazı uygulamaları kapsama gerektiğinin de altını çiziyor. Cook’a göre iPhone’larda kimi uygulamalar başka şeylere bağlı olabilir, dolayısıyla bu uygulamaların kaldırılması çeşitli sorunlara yol açabilir.

iOS işletim sisteminde Safari, mesajlar ya da Mail gibi hayati öneme sahip uygulamaların kaldırılması elbette mümkün olmayacak. Bunun yerine önemsiz ve neredeyse hiç kullanılmayan Pusula, Borsa ve Podcast gibi uygulamaların silinebilmesi sağlanacak.