Sosyal Medya

iPhone

iPhone JailBreak Olayı Artık Bitiyor, Eskisi Kadar İhtiyaç Kalmadı

iPhone JailBreak Olayı Artık Bitiyor, Eskisi Kadar İhtiyaç Kalmadı. iPhone Cihazlarının sınırlarını zorlamak isteyenler için kötü haber..

iPhone JailBreak Olayı Güzeldi ama Artık Bitiyor

iPhone JailBreak Olayı Artık Bitiyor, Eskisi Kadar İhtiyaç Kalmadı.

iPhone Jailbreak Olayı Güzeldi ama Artık Bitiyor. Başka bir değişle son günlerini yaşıyor.

Son bir kaç yıl boyunca iOS meraklıları için iPhone cihazlarının kapasitelerini zorlama ve yasaklara karşı gelme adına; iPhone Jailbreak Etmek – yada jailbreak’li iPhone kullanmak; çeşitli ekran ve widget desteği gibi ek işlevlere sahip olmak oldukça yaygın bir uygulamaydı.

Jailbreak topluluğu, bir zamanlar Apple’ın cihaz korumalarını nasıl atlatacağını bilen ve anlayan sayısız kurnaz programcılarla dolu aktif bir dünya toplulu tarafından beslendi durdu. Ancak görülen o ki  aralarında Cydia gibi alternatif uygulama mağazasının olduğu büyük uygulama mağazalarının bu ay kapanması ile iPhone Jailbreak Olayı için ölüm fermanı imzalanmış oldu. iPhone Jailbreak olayı artık bitiyor.

iPhone Jailbreak Olayı Artık Bitiyor

iPhone Jailbreak Olayı Artık Bitiyor

Elbette bu duruma Apple’ın sürekli güncellemeleri ve eklediği yararlı özelliklerle birlikte yazılım tarafındaki esneklikleri de eklenince Jailbreak ihtiyacı giderek azaldı. Hem hackerlar hem de kullanıcılar için iPhone’larını Jailbreak yapmak artık giderek zorlaştı.

Farkındaysanız iOS 11 resmi olarak çıkmasından sonra bir kaç ay geçmesine rağmen henüz jailbreak olmamıştır. Artık iPhone’un kırılmış sürümlerini kullanmanın pek bir faydası yok gibi görünüyor.Son zamanlarda Cydia ile birlikte ModMyi ve ZodTTD/MacCiti uygulama depolarını kapattı. Artık Jailbreak sevelerin popüler uygulama mağazalarında daha az dosya olacak.

Bununla birlikte Jailbreak belki de eski cihazlardaki eski iOS sürümlerine yama yükleyen nostaljik bir uygulama haline gelecek gibi görünüyor. Elbette Apple bu uygulamayı işine ve ürün deneyimine zararlı olarak görürken; dünya para verip aldıkları iPhone cihazlarından daha fazlasını bekleyenlerin bu konudaki inanılmaz çoşkusunu ve şirket ürünlerine olan sadakatini temsil ediyordu.

Gerçekten iPhone Jailbreak Olayı artık bitiyor. Süreç başladı…