Sosyal Medya

iPhone

iPhone Pil Sağlık Ayarı Nasıl Yapılır? iOS 11.3 Beta 2 Gösteriyor

iPhone Pil Sağlık Ayarı Nasıl Yapılır? iOS 11.3 Beta 2 Gösteriyor. Eski iPhone bataryası kullananlar, bu ayarları kontrol edin!

En yeni iOS beta, pil sağlık ayarlarının nasıl çalıştığını bize gösteriyor.

iPhone Pil Sağlık Ayarı Nasıl Yapılır? iOS 11.3 Beta 2 Gösteriyor.

Apple’ın özür dilemek zorunda kaldığı ve eski iPhone pillerini kullanan cihazlardaki kasıtlı yavaşlatma olayını hatırlarsınız. Şirket en son açıklamada ise iOs 11.3 sürümü ile bu ayarına şeffaf bir şekilde kullanıcının tercihine bırakılacağını duyurmuştu.

Bugün ise Senatör John Thune‘ye gönderdiği mektupta Apple, iPhone’ların yaşlanan lityum iyon piller nedeniyle CPU yavaşlamalarına karşı nasıl şeffaflık getireceğini doğruladı.

iPhone Pil Sağlık Ayarı Nasıl Yapılır

Apple developer hesabı olanlar hemen deneyebilir!

Bir Apple Developer hesabınız varsa, firmanın hazırladığı “pil sağlık ayarı” çözümünü, gelecekteki iOS 11.3 sürümlerine hemen kontrol edebilirsiniz.

iPhone Pil Sağlık Ayarı Nasıl Yapılır?

9to5Mac iOS 11.3 beta 2’de fark ettiği ayarlara göre,

iOS 11.3’e Batarya Sağlığı – Battery Healty adında bir sistem tercihi eklenmiş ve Performans Yönetimi aldında Peak Performans Capability bölümünde Disable görülüyor.

Battery Health ekranının yeni “Peak Performance Capability” bölümünde; şimdi pilinizin maksimum kapasitesini görebilirsiniz (yeni olduğu zamanki ile karşılaştırıldığında). Daha önceki açıklamalarda belirtildiği gibi, iPhone’ların beklenmedik şekilde kapanmasına yol açan işletim sisteminin “gerekli tepe gücü sağlayamaması durumunda” nasıl davranması gerektiğini ayarlıyorsunuz.

Bu ayar iOS 11.3 son güncellemesini alacak tüm cihazlarda Devre Dışı – Disable olarak geleceği belirtiliyor.

iPhone’u beklenmedik şekilde kapanlar bu ayarı etkinleştirmesi gerekiyor!

Batarya Sağlık Bölümünde yer alan bu ayarı etkinleştirenlerin cihazlarında performans düşüklüğü olacak ve beklenmedik şekilde kapanmalar olmayacak. Senatöre gönderilen mektupta ayrıca Apple’ın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’larda pil performansını yönetmek için daha gelişmiş bir sistem kullandığını belirtmişti.

9to5Mac

 

iOS 11.3 Güncellemesi Yayımlandı, Bataryanızı değiştirmeniz gerekiyor mu öğrenebilirsiniz!