Sosyal Medya

iPhone

iPhone’da Saklı 12 Özellik, En iyi Şekilde Faydalanmak için 12 ipucu!

iPhone'da Saklı 12 Özellik, iPhone'dan En iyi Şekilde Faydalanmak için 12 ipucu! iPhone'da saklı 12 özellik,

iPhone’dan en iyi şekilde faydalanmak için 12 özellik!

iPhone’da saklı 12 özellik!

 

iPhone cihazlarımızda bilmediğimiz ve henüz keşfetmediğiniz bir yığın özellik var. Bunların bir çoğundan bir sonraki model çıktığında bile haberimiz olmuyor. Dünya para verip satın aldığımız teknoloji harikası akıllı telefonlarımızı daha verimli efektif kullanmak için içindeki saklı özellikleri keşfetmek lazım.

iPhone içinde de bunun gibi bir çok kullanıcının günlük hayatını kolaylaştıracak özellikler saklı.

iPhone’da Saklı 12 Özellik, 12 ipucu!

1. Fotoğrafı Çabuk Bulun!

Fotoğraflar resimlerinizdeki yerleri ve nesneleri otomatik olarak belirler, böylece onları aratabilirsiniz. Örneğin plaj veya köpek gibi aramalar yapabilirsiniz.

2. Arabanızı Bulun!

iPhone, CarPlay kullanarak arabanıza bağlanmış veya Bluetooth kullanılarak eşlenmiş durumdayken Harita, park ettiğiniz yeri otomatik olarak işaretler. Arabayı park ettiğiniz yeri bulmak için Park Edilmiş Araba‘ya dokunun.

3. Kamera’yı Çabucak Açın!

iPhone kilitliyken kameraya erişmek için sola kaydırın.

4. Küçük Ayrıntıları Büyüteç ile Büyütün!

Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik’e gidin ve Büyüteç’i açın. Daha sonra kamerayı kullanarak küçük ayrıntıları büyütmek için Ana ekran düşmesine üç kez basın. Görüntüyü iyileştirmek için  simgesine dokunun. Görüntüyü dondurmak için deklanşöre dokunun.

5. PDF olarak Kaydedin!

Hemen  hemen her şeyi PDF olarak kaydedebilirsiniz. simgesine, sonra Yazdır’a dokunun Önizlemenin birinci sayfası üzerinde iki parmağınızı kıstırıp açın, sonra belgeyi kaydetmek veya göndermek için  simgesine dokunun.

6. Yatma Zamanı ile Uykunuzu Düzene Sokun!

Yatma ve uyanma için düzenli bir zaman ayarlayın. Uykuya ne kadar zaman ayırdığınızı görün, yatma zamanı geldiğinde bir anımsatıcı alın ve yeni hoş seslerle uyanın.

7. Yolda Giderken Mola Verin!

Sürüş için yol tariflerini takip ederken, yol kartını yukarı kaydırın, sonra yakındaki Benzin İstasyonlarını görüntülemek için dokunun. Güzergahınıza eklemek istediğinize dokunun.

8. Evinizi Daha Akıllı Yapın!

Işıkları, panjurları, kapı kilitlerini, termostatları ve daha fazlasını herhangi bir yerden denetlemek için EV uygulamasını kullanın. HomeKit özellikli bir aksesuarı eklemek için, aksesuarı takın ve sonra (+) simgesine dokunun.

9. Anılarınızı Güzelleştirin!

Fotoğraflar uygulaması, fotoğraflarınızı ve videolarınızı bir filme dönüştürerek en sevdiğiniz anlarınızı yeniden keşfetmenize yardımcı olabilir. Anı Filmini düzenlemek için  simgesine dokunun, Sonra başlığını, müziğini, içeriğini ve daha fazlasını değiştirin.

10. Gizli bir Mesaj Gönderin!

Görünmez Mürekkep ile bir mesaj göndermek için  düğmesine basılı tutun, sonra Görünmez Mürekkep’e dokunun. Alıcı, balonun üzerinde parmağını sürterek ne yazdığınızı görür.

11. iMessage uygulamarı ile daha akıllı mesajlar

Mesajlar’dan ayrılmadan uygulamalardaki bilgilere erişin ya da komik şeyler yaratıp bunları paylaşın.  simgesine dokunun, sonra bir uygulamayı seçmek için kaydırın. iMessage uygulamarını App Store’dan alın.

12. Daha Fazla ipucu ister misiniz?

iPhone’dan en iyi şekilde yararlanmakla ilgili favori ipuçlarına göz atmak için Koleksiyonlar’a dokunun. Yeni ipuçları için daha sonra tekrar göz atın.

 

 

Mac Kullanıcıları İçin 25 Temel İpucu ve Püf Noktası