Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İş Dünyasında Kullanılan 7 Teknolojik Cihaz

Bilgisayarından, akıllı telefonuna, tabletinden giyilebilir cihazlara yenilikçi teknolojileri kullanma konusundan tartışmasız en heveslilerin başında iş dünyasındaki profesyoneller geliyor.

Sexy brunette oparating virtual keyboard

Bilgisayarından, akıllı telefonuna, tabletinden giyilebilir cihazlara yenilikçi teknolojileri kullanma konusundan tartışmasız en heveslilerin başında iş dünyasındaki profesyoneller geliyor.

Ama trendleri takip etmeyip, sadece akıllı telefonla idare etmeye çalışanlardansanız, ne takım elbiseniz, ne ‘prezantabl’lığınız ne da o günlerce sabahlayıp hazırladığınız sunumunuz karşınızdakileri etkilenmeye yetiyor. Sizin gibileri düşündük ve “İş’te en havalı teknolojileri” bir araya getirdik.

1 – Masanızda bir 3D yazıcı bulundurun

modt-1

Üç boyutlu (3D) yazıcı teknolojisi aldı başını gidiyor. Çikolatasından , bisikletine, silahından evine kadar 3D olarak basılmasık şey kalmadı gibi. Üstelik maliyetleriyle birlikte boyutları da düşüyor. Belki hala evrak çantanızda taşıyamayabilirsiniz ama “Herkes için 3D Yazıcı” sloganıyla yola çıkan New Matter’ın MOD-t adlı 3D yazıcısıyla 6x4x5 inç boyutlarında objeleri yazdırabilirsiniz. 3D yazıcılarının ortalama fiyatlarının 1500-2000 dolar arasında olduğu düşünüldüğünde, MOD-t’nin 400 dolarlık fiyatı oldukça makul seviyede.

2 – Kartlarınızı akıllı cüzdanınıza yükleyin

wocketheader

Cüzdanınız konusundan bir taraftan trendleri takip edip, en yeni teknolojileri kullanmak istiyor ancak diğer taraftan güvenlik endişeleriniiz bir kenara atamıyorsanız, Wocket Smart Wallet tam size göre. Bu akıllı cüzdan, kartlarınızı herhangi bir akıllı telefon ya da bulut hizmeti bağlantısı olmadan saklıyor. 150 dolarlık fiyat etiketine sahip olan cüzdan, kullanıcının içine koyduğu fiziksel kartın bilgilerini hafızasına kaydediyor. Daha sonra Wocket’in dokunmatik ekranından kartınızı (PIN veya parmak izi kodu doğrulamasının ardından) kullanabiliyorsunuz.

3 – Sunumu sanal gerçeklik ile hazırlayın

HP_Zvr__Left_Facing_2

Artık akıllı telefon kullanmak iş toplantılarında sizi bir adım öne geçirmiyor. Farklı bir şeyler yapmanız şart. Örneğin geçtiğimiz günlerde tanıtılan HP’nin sanal gerçeklik monitörü sizi toplantılarda oldukça farklılaştırabilir. 3D modelleme yapan profesyonellere hitap eden 23.6 inç boyutundaki HP Zvr adlı bu monitör, kafa hareketlerinizi gerçek zamanlı olarak takip ediyor ve görüntüyü uygun pozisyonda görmenizi sağlıyor. 3D modelleme yapmayacak olsanız da PowerPoint sunumlarınızı hazırlarken, sanal objelere dokunup, bu cihazın hologram efektlerinden yararlanabilirsiniz.

4 – Yazıcınızı cebinizden çıkarın

zuta-ft

‘Mobilite’ sadece telefon ve bilgisayarlarla kalacak değil ya! Kablosuz yaşam teknolojileri artık yazıcınızı bile cebinize sokuyor. ZUtA Labs tarafından geliştirilen bu mobil yazıcı ile cep telefonunuza, tabletinize veya bilgisayara Wi-Fi üzerinden bağlanarak istediğiniz belgeyi yazdırabiliyorsunuz. Sadece 350 gram ağırlığında olan ve 199 dolarlık fiyata sahip olan ZUtA Pocket Printer’ın çapı 10 cm ve yüksekliğiyse sadece 7.5 cm boyutlarında. “Eee peki kağıdı nereye koyacağız?” diye sorarsanız, cihaz size şu cevabı veriyor: “İçime kağıt koymana gerek yok. Boş bir kağıdın üzerine beni koy, istediğini yazayım.”

5 – Danışmaya sosyal medya sayacı koyun

1416585748-e76b33d6d27ef3372753825c3e6f38a2-1366x965

Eğer herhangi bir Kamu İktisadi Teşekkülleri’nde bir dairede başkan veya şef gibi bir ünvana sahip değilseniz, “İsimlik benim neyime?” demeyin. Devir artık sosyal medya çağı olunca, ‘like’larınızı da her yerde gösterebilmeniz lazım. Flapit Counter adlı bu ilginç ürün de tam bu iş için yapılmış. Wi-Fi ile telefon veya bilgisayarınıza bağlayıp, masanıza koyduğunuz bu cihaz, anlık olarak Facebook ‘Beğen’ileriniz, Twitter’daki ‘Retweet’leriniz, Yelp mekanlarınız ve YouTube hitleriniz gibi istediğiniz, sosyal medya istatistiklerini gösteriyor. 299 dolara satılan bu sosyal medya sayacı, eğer bir işletmeniz varsa, müşterilerinizin danışmanızda görmek isteyeceği belki de en etkileyici cihaz.

6 – Tabletinizi savaş koşullarına hazırlayın

rangerx_big

iPad’iydi, Samsung’uydu, 9 inçiydi, 12 inçiydi… tablet artık herkeste var. Ama siz öyle bir tablet kullanın ki, savaş koşullarına bile dayanıklı olsun. Toplantı salonlarındaki klimalarla istediğiniz iklim koşullarını yaşayabilirsiniz ama -20 derece ile 60 derece arasında aktif olarak çalışabilen tabletiniz mutlaka fark edilecektir. Bu özellikleri taşıyan ve özel magnezyum alaşımlı, şok korumalı gövde yapısına sahip olan XPlore RangerX Tablet, su ve toz korumasının yanında, 4572 metre yükseklik değerinde de çalışabiliyor. Android işletim sistemli ve 4G LTE destekli tablet, RFID ve NFC okuyucu da barındırıyor. Daha çok askerleri hedefleyen tabletin fiyatıysa 1700 dolar.

7 – Patronunuz da olsa ayağına gitmeyin

Ava-500-Hallway-Conversation

Video konferans sizin için hayat kurtaran bir çözüm olabilir. Ama bu alanda teknoloji dünyasındaki yenilikler video konfreansın onlarca tık ötesine geçti bile. Mesela, robotik teknolojileri Cisco’nun Telepresence uygulamasıyla bir araya getiren iRobot Ava 500, piyasaya çıkmak için gün sayıyor. Farklı lokasyonlardaki kişileri video konferans sistemi üzerinden buluşturan iRobot Ava 500 ile şirketinizi veya üretim tesisinizi uzaktan istediğiniz gibi gezdirebiliyorsunuz. Tablet veya akıllı telefonunuzdaki online harita üzerinden bir oda veya şirket çalışanı ismine dokunduğunuzda, robot hemen istediğiniz kişi veya odaya gidip, oturumu açıyor.