TeknoTalk

İTAKSİ HİZMETE GİRDİ, iTaksi Nedir? Neden iTaksi? Nasıl Kullanılır?

İTAKSİ HİZMETİNİZDE!

İTAKSİ HİZMETE GİRDİ, iTaksi Nedir? Neden iTaksi? Nasıl Kullanılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle hayata geçirilen iTaksi, Taksi taşımacılığının, toplu ulaşım sistemiyle entegrasyonunu sağlayacak. Yeni Uygulama ile ilgili Bilmek isteyeceğiniz Herşey Burada!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Ulaşım Sistemlerini Tüm Toplu Ulaşım Araçlarını Kapsayacak Şekilde Yaygınlaştırmak” olarak belirlenen stratejik hedefi çerçevesinde İTAKSİ Taksi taşımacılığının, toplu ulaşım sistemiyle entegrasyonunu sağlayacak adımlarından biri hizmete alınıyor.

Toplu ulaşım sistemine entegrasyonu sağlanan taksi taşımacılığı ile hem taşımacı, şoför, araç ve durak kaynaklı taksi müşterilerinin şikâyetlerine hızlı, güvenli ve kaliteli geri dönüşler sağlanabilecek hem de taksilerin, durak, parklanma entegrasyonu sağlanacak.

Taksilerin kontrol merkezleri ile izlenebilmesi, yönlendirilebilmesi, koordine edilmesi; sürücü ve yolcu güvenliğinin arttırılarak, müşteriyle sürücüyü en hızlı ve ekonomik rota ile buluşturması, zaman, yakıt kaybını engelleyerek, trafik yoğunluğu azaltmayı hedefliyor.

İBB İTAKSİ millileşme ve yerlileşme hamlesine uygun tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli yazılım uygulaması.

Dinamik planlama yapmaya olanak sağlayan ve anlık ulaşım taleplerine cevap verebilen bu sistem, çarpan etkisiyle milli bir yazılımın dünya pazarında Türk markası oluşturarak yer edebilecek bir marka değerine ulaşma imkânı sağlayacak.

iTaksi, diğer uygulamalarda olduğu gibi taksicilerin rızkını yasadışı, kayıtsız, ülkemize vergi vermeyen yabancı menşeli firmalara karşı korumayı amaçlıyor. iTaksi ’ye yalnızca İstanbul’da kayıtlı taksiler ve taksiciler dâhil olabilirler.

İTAKSİ HİZMETE GİRDİ PEKİ İTAKSİ NE İŞE YARAR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle hayata geçirilen iTaksi, kolay yolcu bulmayı hedefleyerek trafikte taksilerin boş dolaşmasını engelleyerek, kazancı artırır ve kaliteli yolculukların yapılmasını sağlar. iTaksi için 4000 taksiye bir tablet, iki yönlü kamera, panik butonu montajı yapıldı. Yolcular ise akıllı telefonlara indirdikleri iTaksi uygulaması ile bu sistemi kullanacaklar.

İTAKSİ Projesi ile;

Taksicinin İşini Kolaylaştıran Çözümler

Yolcunun İşini Kolaylaştıran Çözümler

GÜVEN

Henüz yolcu çağırma aplikasyonunun devreye girmemesine ve taksilerin yalnızca %25’ine montajı yapılmış olmasına rağmen; yapılan kamuoyu araştırmalarında Taksilere olan GÜVEN algısı arttı. Taksilerin üzerindeki İTaksi ve İBB logoları sayesinde birçok vatandaş bu taksilerin İBB tarafından kontrol ve denetim altında tutulduğunu memnuniyetle karşılıyor.

iTaksi sisteminin arkasında İBB’nin olması sayesinde, kamuoyu araştırmalarında sisteme güveni %80.7 oranında arttırdı.

GÜVENLİK

iTaksi uygulaması dâhilinde kurulu sistem sayesinde onlarca adli vaka ve soruşturma çözüme kavuşturulmuştur. Adli merciler ve güvenlik güçlerinin bu sistemden haberdar olmaları ve bu sistemlerin caydırıcı etkileri ile bu vakaların henüz oluşmadan önlenmesi hedeflenmektedir. Bu vakalar gasp, dolandırıcılık hırsızlık vb. olaylardan oluşmaktadır.

 

 

Yeni Uygulama Hakkında Detaylar

Exit mobile version