Sosyal Medya

Otomobil

Jaguar ilk Elektrikli Konsept Otomobilini Tanıttı, Jaguar i-Pace!

Jaguar i-Pace! Jaguar ilk elektrikli konsept otomobili Jaguar i-Pace'i tanıttı. Küçük SUV muhteşem. Tek Şarj ile 220 Mil 364 Km yol !!!

Jaguar ilk elektrikli konsept otomobili Jaguar i-Pace’i tanıttı.

Elektrikli araçlarlar otomobillerin geleceği.Bu yarışta bende varım demek isteyen bir çok marka çeşitli modellerini ve bu konudaki hazırlıklarını yavaş yavaş ortaya koyuyor.

Yolda araçların büyük bir çoğunluğunun elektrikli olduğu bir dünya neredeyse kaçınılmaz olarak görülüyor. Bunu göz önüne alana İngiliz Otomobil devi LA Auto Show’da ilk batarya ile çalışan elektrikli otomobilini duyurdu.

Jaguar ilk Elektrikli Konsept Otomobilini Tanıttı, Jaguar i-Pace!

Jaguar ilk elektrikli konsept otomobili 220 Mil, 364 Km yol yapıyor!

Fakat beklendiği gibi Coupe yada touring otomobil değil onu yerine I-Pace Konsept olarak sundu. Şirketin F-Pace SUV hattında üretilen bu araçla Jaguar ilk Elektrik Konsept otomobilini tanıtan markalar arasına adını yazdırdı.

Jaguar ilk Elektrikli Konsept Otomobilini Tanıttı, Jaguar i-Pace!

Bu küçük fakat muhteşem SUV Jaguar I-Pace tek şarj ile 220 Mil yani 354 km yol kat edebiliyor.

Otomobil DNA’nın bir kısmını SUV’dan almış, Tasarımcısı Iam Callum aracın motoru için endişelenmenize gerek kalmaksızın aracı çok rahat yürütebildiğini söylüyor. Çok geniş dingil mesafesi olan araçta, Cam tavan ile gökyüzünü sessiz sedasız seyredebilirsiniz.

Elbette elektrikli araç almak isteyenler için belkide en önemli kriterlerden birisi kullanım mesafesi. 220 Mil’lik kullanım mesafesi ile Tesla ve Chevy Bolt ile aynı seviyede…

Dört tekerlekten çekişli araba, kombine 400 beygir gücü ve 516 pound’luk bir tork çıkartan ön ve arka akslardaki motorlarla güçlendiriliyor.90kWh lityum iyon pil paketi yolcu bölmesinin altında kalıyor.

Jaguar i-Pace

Jaguar i-Pace

Callum, şirketin konfor ve kaliteden ödün vermeden bir elektrikli araba üretmek istediğini söyledi.

Ne zaman Satışa Çıkacak?

Şu anda gördüğünüz konsept otomobil, 2017 sonlarında yada 2018’de satışa çıkması bekleniyor.

Galeri: Jaguar I-Pace | 12 Foto

Jaguar