Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Kablosuz Klavye Güvenlik Açığı Sizi Üzebilir!

Kablosuz klavyelerde ortaya çıkan yeni güvenlik açığı farkında bile olmadan kişisel bilgilerinizin çalınmasına olanak sağlar.

Kablosuz klavyelerin kişisel güvenliğinizi önemli ölçüde riske atacak bir güvenlik açığına sahip olduğunu biliyor muydunuz?

Güvenlik araştırmacıları aralarında HP, Toshiba gibi firmaların ürünlerininde olduğu birçok kablosuz klavye modellerinde önemli bir güvenlik açığı tespit ettiler.

Bu alt düzey olarak tanımlanan kablosuz klavyelerde kişisel bilgilerinizi elde edebilecek KeySniffer gibi uygulamalara olanak sağlayacak ciddi bir güvenlik açığı var.

Söz konusu açığa göre klavyenize 250 Feet yani yaklaşık 76 metre mesafeden bile bağlanarak yapmış olduğunuz tüm tuş vuruşlarına erişmenizi sağlıyor.Düz metin aracılığı ile aktarılan tüm banka şifreleri,kredi kart numaraları ve bunun gibi hassas veriler hackerlara sunulabilir. Hemde kendi ellerimizle…

810

Yapılan testlerde 12 farklı markanın kablosuz klavyesi test edilmiş ve bunlardan 8 tanesi su saldırıya duyarlı olduğu tespit edilmiştir.

 

Bu markalar arasında HP, Toshiba, Kensington, Insignia, Radio Shack, General Electric’te var.

Bunlardan Kensington kablosuz klavye için AES şifreleme ekleyerek zorunu giderme adına bir çaba sarfetmiş görünüyor.

Bence dikkatli olun !!! Korkmak için yeterince done ortaya koyulmuş görünüyor.

Wired UK