Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Kaspersky Microsoft’un Rekabeti Engellemesinden Şikayetçi

Kaspersky Microsoft'un rekabeti engelleyici tavrından şikayetçi oldu. Hem Rusya'da Hem Avrupa Birliğinde resmi şikayet başvuruları yapıldı.

Kaspersky Microsoft’tan şikayetçi!

Kaspersky Microsoft’un işletim sistemi içinde ücretsiz güvenlik duvarı kullanmasının rekabeti engellediğini söylüyor.

Dünyaca ünlü virüsten koruma uygulaması geliştiricisi Kaspersky, Microsoft’un üçüncü parti uygulamalara karşı düşmanlığı üzerine şikayet etti.

Microsoft Window 10 ile birlikte ücretsiz gelen Defender, size temel antivirüs koruması sağlayabilir. Ancak üçüncü parti yazılım tercih ederseniz ne olacak? İşletim sistemlerinde üçüncü parti uygulamalar tercih edildiğinde bu uygulamalar bir kenara bırakılır. İşte bu konuda Eugene Kaspersky (yukarıda) Microsoft’un bu konuda hala adil olmadığına inanıyor.

Hem Avrupa birliği hemde Rusya’da Windows 10’un antivirüs araçlarının rekabetine karşı çıktığını iddia ederek bu konuda şikayetlerde bulunduklarını açıkladı. Argüman olarak ise Defender gösteriliyor. Diğer geliştiricilere rekabet edebilecek bir ortam bırakılmamasını gösteriyor.

defender_warning_eng-640x364

Kaspersky ayrıca yeni işletim sistemine yükseltme yapan kullanıcıların mevcut ayarlara bakmaksızın Windows’un desteklemediği virüsten koruma yazılımını otomatik olarak kaldırdığını söyledi. İlk onaylamayı geçseniz bile Defender varsayılan olarak geliyor. Eğer üçüncü parti yazılımınız windows uyumluysa bile büyük bir uyarı ile Defender’ın kapatıldığını mesajını alırsınız.

Eğer şikayet başvuruları karşılık bulursa Microsoft’un kullanıcılara yükseltmeden önce ve yükseltme esnasında yazılım uyumlulukları ve antivirüs koruması ayarları ile ilgili daha fazla bilgi vermesi gerekecek.

Microsoft cephesinden de bu konuda bir açıklama geldi.

Microsoft, Rusya’da Kaspersky ile “uzun bir işbirliği tarihi” olduğunu söylüyor ve özellikle Rus yasalarına bu konuda itaat edeceğini belirtiyor. Şirketin hala bu konuda resmi bir bildirim almadığı da vurgulanıyor.