Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Kentsel Dönüşüme E-Tebligat Zorunluluğu Getirilecek, E-Tebligat Nedir?

Kentsel Dönüşüme E-Tebligat Zorunluluğu Getirilecek. Kentsel Dönüşüme Hız Kazandıracak Uygulama Zorunlu Hale Geliyor. E-TEBLİGAT NEDİR?

Kentsel Dönüşüme Hız Kazandıracak Uygulama Zorunlu Hale Getiriliyor

Kentsel Dönüşüme E-Tebligat Zorunluluğu Getirilecek, E-Tebligat Nedir? Kentsel Dönüşümde elektronik tebligat uygulamasına geçiliyor.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda Başbakan Binali Yıldırım “Artık kentsel dönüşümde elektronik tebligata (e-Tebligat) geçeceğiz” ifadesini kullandı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M.Kurtuluş Nevruz, e-Tebligat’ın inşaat sektörü açısından kentsel dönüşümdeki art niyetli girişimlerin önünü keseceğini vurguladı.

22 Kasım 2017 tarihinde Antalya Belek’te gerçekleşen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda Başbakan Binali Yıldırım kentsel dönüşüm sürecine değindi. Dönüşüm sürecinde vatandaşı yanlış yönlendiren kişilerin olduğuna dikkat çeken Yıldırım;

“Mesela hileli hisse devriyle adresi yurt dışına taşıyorlar ve tebligat sorununa neden oluyorlar. Bunun altında da dönüşümün hızını kesmek gibi bir art niyet yatıyor. Artık kentsel dönüşümde elektronik tebligata geçeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜRKKEP’in Yönetim Kurulu Başkanı M.Kurtuluş Nevruz

TÜRKKEP’in Yönetim Kurulu Başkanı M.Kurtuluş Nevruz

Kentsel Dönüşüme E-Tebligat hız kazandıracak, fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğuracak.

Konu ile ilgili Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)  Hizmet Sağlayıcısı olarak hizmet veren, Türkiye’nin ilk özel kurumu TÜRKKEP’in Yönetim Kurulu Başkanı M.Kurtuluş Nevruz e-Tebligatın kentsel dönüşüm açısından önemini vurgulayarak şu açıklamaları yaptı;

“Kentsel dönüşüm sürecini sekteye uğratan art niyetli girişimlerin önünü kesecek olan bu uygulama inşaat sektörüne yeni bir soluk getirecek. e-Tebligat’ın tam olarak anlamını ifade edecek olursak; Tebligat Kanunu’nda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların, e-Tebligat Yönetmeliği’ne uygun olarak değiştirilemez ve inkar edilemez bir şekilde kayıtlı elektronik posta yoluyla alıcılarına iletilmesidir. Elektronik Tebligat Sistemi, bilişim sistemleri vasıtasıyla muhatabın e-Tebligat adresine iletilmek üzere tebligatın gönderilmesini ve bu iletinin muhataba elektronik ortamda delillendirilerek teslim edilmesini sağlar. Bu tebliğ fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğurur. E-Tebligat sistemine, kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel ve özel tüm kişiler üye olabilir. Bu sistemde Tebligat Kanunu’nda tebliğ çıkarmaya yetkili kılınan merciler e-Tebligat gönderebilir.”

e-Tebligat Yönetim Sistemi

Bilgi güvenliği, kişisel verilerin korunması, kağıt, zaman ve enerji tasarrufu…

TÜRKKEP olarak uyguladıkları e-Tebligat Yönetim Sistemi ile kişiye hangi tebligat gelmiş; ne kadar sürede cevaplanmış, zaman aşımı var mı vb. konuların hepsinin takibini yaptıklarını aktaran Nevruz;

“e-Tebligat ile bilgi güvenliğini ve kişisel verilerin korunmasını sağlıyoruz. Sistem, tebligatın ne zaman yapıldığını, gönderen kurumun ve alıcının kim olduğunu; gönderilen tebligatın ve eklerinin ne olduğunu içerdiği için herhangi bir ihtilafa yer bırakmıyor. Ayrıca e-Tebligat sistemiyle yapılan tebligatlar, kâğıt, zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, e-Tebligat sisteminde oluşan delileri 30 yıl boyunca saklıyoruz” dedi.