Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Kevlar Kıkırdak Eklem Yaralanmalarını Tedavi Etmede Kullanılabilir

Kevlar Kıkırdak Eklem Yaralanmalarını Tedavi Etmede Kullanılabilir. Yapay Kırırdak Özellikle Diz ve Eklem Hasarlarının giderilmesinde çözüm

Eklem Yaralanmalarına Karşı Yeni Karbon Kökenli Kevlar Malzemeden Üretilmiş Çözüm

Kevlar Kıkırdak Eklem Yaralanmalarını Tedavi Etmede Kullanılabilir.

Özellikle diz yaralanmalarından ve eklemlerinizdeki diğer hasarlardan tamamen kurtulmak çoğu zaman zor olabilir. Bunun en önemli sebebi kıkırdak dokusunun yerine konacak bir malzeme bulmak oldukça zor. 3D malzemelerden üretilmiş benzer denemeler olsa da henüz KIKIRDAK için kullanılacak yedek malzeme budur dediğimiz bir örnek henüz yok denebilir.

Neyse ki bu durum çok üzün sürmeyecek gibi görünüyor.

Bilim adamları doğal kıkırdak gibi davranan Kevlar esaslı bir hidrojel geliştirmeyi başardılar.

Kevlar nanofiberlerin bir ağını, dinlenme sırasındaki suyu emmek için polivinil alkolle karıştırır (gerçek kıkırdak atıl anlarda olduğu gibi) suiistimale son derece direnir, ancak stres altında bırakır. Örneğin spor salonunda egzersiz yaparken.

Bir insan vücudunun dayanıklılığını ve genel işlevselliğini çoğaltmak için bile çok şey gerekmiyor. Yüzde 92 su içeren malzeme gerçek kıkırdak kadar sert. Bu malzemenin daha önce denenen implantlardan farkı ise besin maddelerini hücrelere taşımak için yeterli miktarda su tutmayı başarması.

Kıkırdağı taklit etmek için yapılan daha önceki girişimler, besin maddelerini hücrelere taşımak için yeterli miktarda su tutmayı başaramadıkları için implantlar oldukça zayıf hale geliyordu.

Elbette yeni keylar kıkırdak malzemenin gelişmesi için önünde uzun bir yol var. Araştırmacılar, maddenin patentini almak ve şirketlere pratik kullanımını sunmak istiyorlar. Etkileri şu anda açık ve net. Laboratuvar deneylerindeki başarı gerçek hastalar üzerinde de iyi sonuç verirse yakında kevlar kıkırdak, yapay kıkırdak implantlarını sağlık sektöründe görmeye başalayabiliriz.

Ciddi Diz Sakatlarının tedavisi artık çok daha kolay hale gelebilir.Benim aklıma ilk olarak Sporcular geliyor. Futbol hayatları biten futbolcular için belki de bu malzeme spor hayatlarının devamı anlamına gelebilir.

 

Kevlar Nedir? Kevlar Kıkırdak?

Kevlar, çok hafif karbon kökenli çok sağlam liflerden oluşan bir malzemedir. DuPont firması tarafından 1965 yılında icat edilmiş, patentlenmiş ticari bir markadır. Kevlar günümüzde zırh, sağlam halat yapımı, yanmayan koruyucu giysi yapımında kullanılmaktadır.

Bu ilginç malzeme otomobil lastiklerinde yani ;  yeni Goodyear Wrangler All-Train Advanture Modelinde de kullanıldı.