Sosyal Medya

Donanım

Kingston’dan 128 GB RAM!

Bilgisayarına 128 GB'lık RAM modülleri takmayı hayal edenler... Bu hayaliniz, gerçek oldu!

Bilgisayarına 128 GB’lık RAM modülleri takmayı hayal edenler… Bu hayaliniz, gerçek oldu!

Her ne kadar satın almak için çok fazla para ödemeniz gerekecek olsa da, artık PC’niz için muhteşem bir 128GB RAM kiti alma imkanınız bulunuyor.

Corsair, iki farklı 128GB DDR4 RAM kitini satışa sunduğunu duyurdu. Kingston ise, yakın zamanda sunacağı setin 3000MHz hızına ulaşabileceğini duyurarak Corsair’e cevap verdi.

Geçtiğimiz yıl üst seviye makinelerde yaşanan DDR3’ten DDR4’e geçiş hareketi, daha düşük voltaj, daha yüksek frekans ve daha yüksek kapasite imkanının önünü açmaktaydı. Tabii ki ortalama bir kullanıcının 128GB RAM’e ihtiyacı olduğunu söyleyemeyiz ama bazı kullanıcıların gerçekten inanılmaz olduğu söylenebilecek RAM miktarlarına ihtiyacı gerçekten bulunuyor.

Corsair’in iki yeni kiti özel Dominator serisine eklendi. Bu ikilinin “ucuz” olanı DDR4/2400 hızında çalışan sekiz adet 16GB DIMM kullanıyor ve “sadece” 1.980 dolar fiyatına sahip. Ayrıca DDR4/2666 kiti ise 2.120 dolara satılıyor.

Rakibinin öne geçmesini kabul etmeyen Kingston ise, kendi 128GB DDR4 kitini duyurdu ve daha yüksek bir hıza sahip olacağını belirtti. Firmanın söylediğine göre sundukları sekiz 16GB DIMM’ler DDR4/3000 hızına ulaşabilmekte.

Corsair ve Kingston kitleri, “unregistered RAM” olarak tanıtıldı. Bunun anlamı da modüllerde hata düzeltme desteğinin (error correction support) bulunmuyor olması. Mevcut çoğu 16GB DDR4 modülleri, “error-correcting code (ECC)” desteğine sahipler. ECC RAM tek-bit hataları düzeltebiliyor ve çoklu-bit hataları fark edebiliyor. Ayrıca bu RAM’ler genellikle daha yavaş hızlarda çalışıyorlar. Daha da önemlisi, ECC’nin CPU tarafından desteklenmesi gerekiyor.