Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Üç Yıl sonra, Apple Kullanıcıları Apple Maps’i Tercih Etti.

iPhone’da Apple Haritalar, Google Haritalardan Daha Çok Kullanılıyor!

Apple’ın Maps uygulaması 2012’de tanıtıldığında, olmayacak hatalar yüzünden kullanıcıların diline düşmüş ve alay konusu olmuştu. Fakat bugün, yani üç yıl sonra, Apple Maps, iPhone’da Google Haritalar’dan daha çok kullanılır hale geldi.

Apple’ın uygulamasını kullandıkları için kendilerini olmaları gereken yerden 70 km uzakta bulan Avustralyalıları hatırlıyor musunuz bilmiyoruz fakat bundan üç yıl önce Tim Cook hatalardan dolayı bizzat özür dilemiş ve uygulamayı düzgün hale getirecekleri sözünü vermişti. Belli ki yıllar içinde yapılan değişiklikler ve geliştirilen özellikler kullanıcının hoşuna gitti; çünkü günümüz itibarıyla Apple Maps, en yakın rakibinin (Google Haritalar) önüne geçmiş durumda.

Associated Press‘in haberine göre Apple Maps’in kullanımı, iPhone sahipleri arasında Google Haritalar kullananlara oranla çok daha yaygın. ABD’de, her hafta beş milyondan fazla haritayla alakalı kullanıcı talebi göz önüne alındığında, iPhone ve iPad’ler üzerinde Apple Maps’in en yakın rakibine oranla üç kat daha fazla kullanıldığı ortaya çıkıyor.

Bu yükselişte birden fazla etken olduğu ortada. İlk olarak Apple, haritalandırma şirketleri satın alarak kendi uygulamasını olabildiğince geliştirmeye çalıştı. Bunun yanı sıra pek çok kişi, iPhone’larında yüklü geldiği için Apple Maps kullanmak zorunda kaldı. Başka harita uygulamaları indirenler bile Siri ve Mail gibi varsayılan Apple uygulamaları ile yine Apple Maps’e yönlendirildi. Şimdi ise Apple, binlerce kaynak kullanıyor olması vesilesiyle çok daha tutarlı sonuçlar sunan Apple Maps’i daha da iyi yapmak için geliştirmeye devam ediyor.

Öte yandan ABD akıllı telefon pazarında Google, haritalar konusundaki üstünlüğünü koruyor. Ekim ayı itibarıyla (ABD’deki akıllı telefon kullanıcıları arasında) Google Haritalar kullanımı, Apple Maps kullanımının iki katı.