Sosyal Medya

Donanım

Laptoplara Intel Xeon İşlemciler Geliyor!

Intel'in sunucular ve profesyonel kullanım amaçlarını karşılamak için tasarladığı üst seviye işlemci ailesi Xeon, laptoplara geliyor.

Intel’in sunucular ve profesyonel kullanım amaçlarını karşılamak için tasarladığı üst seviye işlemci ailesi Xeon, laptoplara geliyor.

2007 yılında çıkan iPhone ile beraber dokunmatik ekranlara alışan son kullanıcıların, 2010 yılı itibariyle tabletler ve diğer modellerle beraber, kullanım alışkanlıkları iyice değişti.

Masaüstü bilgisayarlar artık sadece iş, oyun ve hobi için kullanılır hale geldi. Günümüzde iyice güçlenen taşınabilir bilgisayarların, daha da yetenekli olması da gerekiyor.

Bu ihtiyacı gören Intel, bir hamleyle profesyonel kullanımlar için taşınabilir bilgisayarlara Xeon işlemci ailesini getiriyor.

Intel Xeon E3-1500M ile Xeon ailesi laptoplarda

Intel’in Skylake tabanlı Xeon E3-1500M işlemcisi, 3D modelleme, çeşitli render işleri ve video işleme gibi profesyonel işlerle uğraşanlar için iyi bir alternatif olacak. 4 fiziksel çekirdeğe sahip olan işlemciye olacak talep, beklenen seviyelerin üzerinde olursa, 6 ve 8 çekirdekli E5 ve E7 serileri de laptoplara gelebilir.

Intel Xeon E3-1500M işlemcisinin en büyük iddiası, hata doğrulaması yapan ECC RAM desteği, gelişmiş uzaktan erişim yetenekleri, sanallaştırma desteği, son kullanıcı odaklı işlemcilerden farklı olarak, 7 / 24 çalışmak için tasarlanmış olması gibi avantajlar bulunuyor.

Bu avantajların yanında Xeon E3-1500M, iki adet 4K ekrana görüntü verebilecek yeteneğe de sahip. Xeon E3-1500M ile beraber Thunderbolt 3 konnektörü ve USB-C cihazlarına da destek gibi olanaklar da mümkün olacak.

Önümüzdeki dönemde, mobil workstation pazarı gittikçe artacak. Böylece güçlü bilgisayarları sadece ofislerde ve sunucularda kullandığımız, verimsiz dönemin de belki de sonuna geçmiş olacağız.