Sosyal Medya

Donanım

Lenovo Cast, Apple TV’ye Rakip Olacak!

Çinli teknoloji şirketi Lenovo, son dönemde popüler olan medya akış cihazlarına bir yenisini ekledi. Cast adlı cihaz, Google'ın Chromecast, Apple'ın Apple TV gibi cihazlarına rakip olacak.

Çinli teknoloji şirketi Lenovo, son dönemde popüler olan medya akış cihazlarına bir yenisini ekledi. Cast adlı cihaz, Google’ın Chromecast, Apple’ın Apple TV gibi cihazlarına rakip olacak.

Çin merkezli teknoloji şirketi Lenovo, son dönemde popüler olan medya akış cihazlarına bir yenisini daha ekledi. PCworld sitesinin haberine göre, Lenovo şirketi “Cast” adlı cihaz ile bu alanda üretim yapan diğer markalar ile rekabete girişecek.

Boyutlar ve tasarım

Lenovo Cast’in en dikkat çekici yanlarından birisi cihazın tasarımı. Buz okeyi topuna benzer yapısıyla dikkat çeken cihaz bir avuç içine sığacak büyüklükte. Buna rağmen en büyük rakibi USB-bellek şeklindeki Chromecast’a göre oldukça büyük. Lenovo Cast’in 70mm çap ve 15mm yüksekliği daha çok Apple TV ölçülerine yakın.

lenpromo-1432796145

Geniş WiFi desteği

RealTek RTL 8192DU MIMO çipini kullanan cihaz, 802.11 a/b/g/n standartlarını destekliyor. Televizyon bağlantısını HDMI 1.3 ile sağlayan Lenovo Cast, Android 4.3, Windows 8.1 ve iOS cihazlar üzerinden akış sağlayabiliyor. Ağustos ayında dünya çapında satışa çıkacağı belirtilen Lenovo Cast, 50 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.