Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

LG’den Dünyanın ilk 88 inçlik 8K OLED Ekranı

LG'den Dünyanın ilk 88 inçlik 8K OLED Ekranı. Sadece ana akım olarak 4K ve HDR artık yok. LG 8K için zorluyor.

LG’den Bugüne kadar üretilen en büyük ve en yüksek çözünürlüklü OLED ekran 

LG, Dünyanın ilk 88 inçlik 8K OLED Ekranı Karşımızda.

Televizyon ve Görüntüleme Sistemlerinde ana akım olarak sadece 4K ve HDR olmayacak gibi. LG Display’deki mühendisler, OLED Teknolojisini 8K çözünürlüğe taşımak için zorluyorlar.

CES 2018 fuarında Güney Koreli Teknoloji devi LG, katılımcılarına “Dünyanın ilk 88 inçlik 8K OLED Ekranı ile” Merhaba diyecek. Üretilen 88 inçlik OLED Ekran bugüne kadar üretilen en yüksek çözünürlüklü OLED panel olarak dikkat çekiyor.

Daha önceki OLED panel 77 inçlik 4K çözünürlükteydi. Bu kombinasyon şu anda tüketicilere LG Electronics, Sony ve Panasonic gibi cihazlar tarafından sunulsa da, hepsi büyük OLED panellerini LG Display’den tedarik ediyor.

Dünyanın ilk 88 inçlik 8K OLED Ekranı

LG’nin rakibi Samsung Display odak noktasını OLED TV‘lerden QLED TV‘lere kaydırdı. Bu anlamda LG Display şu anda dünyada en büyük OLED ekran üreticisi konumunda yer alıyor.

Bununla birlikte, LG Display, Japonya gibi diğer ülkelerden gelen potansiyel rekabetle birlikte OLED üretim kapasitesini artırarak üst seviyelere çıkmaya devam etmesini sağlamak için büyük yatırımlar yaptı; Samsung’un egemen olduğu mobil OLED panellere bu yatırımlarla daha büyük baskı yapacak.

Bu yatırımlar arasında Güney Kore dışında yeni bir OLED tesisi inşa etmekte yatıyor.Çin’in Guangzhou şehrinde bir tesis inşa edilmesi Güney Kore hükümeti tarafından da onaylanmış durumda.

Engadget


Dünyanın ilk 88 inçlik 8K OLED Ekranı