Sosyal Medya

Mobil

LG K Serisi Yeni Akıllı Telefonlarını Tanıttı

LG de CES‘te tanıttığı K serisi akıllı telefonlarla giriş-orta seviye bir cihaz almak isteyenleri hedefliyor.

Her ne kadar amiral gemisi akıllı telefonlar daha çok göz önünde olsa da firmaların asıl gelir kaynağı genelde giriş ve orta seviye cihazlar oluyor.

K10 ve K7 isimli bu cihazlar teknik olarak çok güçlü olmasa da günlük kullanım için yeterli performansı sergiliyor. K10’da 5,3 inç büyüklüğünde Full HD ekrana yer veriliyor. 1,2-1,3 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli veya 1,14 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli işlemciden gücünü alacağı belirtilen telefonun 2 GB, 1,5 GB ve 1 GB RAM seçenekleriyle satışa sunulacağı da açıklananlar arasında. LTE ve 3G varyasyonları bulunan telefonun LTE modelinde 13 megapiksel çözünürlüğünde arka, 8 megapiksel çözünürlüğünde ön kamera yer alıyor. 3G’li cihazda ise 8 megapiksel çözünürlüğünde arka, 5 megapiksel çözünürlüğünde ön kameranın yer aldığı dile getiriliyor. Cihazın pil kapasitesinin ise 2.300 mAh olduğu belirtiliyor.

lg-k3

Tanıtılan bir diğer cihaz olan K7, özellik açısından K10’un az da olsa gerisinde kalıyor. 5 inçlik FWVGA (854×480 piksel çözünürlüğünde) ekranla birlikte gelen modelin LTE sürümünde 1 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli, 3G modelinde ise 1,3 GHz hızında çalışan ve yine 4 çekirdekli işlemci yer alıyor. 1,5 GB ve 1 GB RAM seçenekleri sunan cihaz, tıpkı K10’da olduğu gibi 8 GB ve 16 GB depolama alanı sunuyor. Bünyesinde 8 megapiksel çözünürlüğünde arka ve 5 megapiksel çözünürlüğünde ön kamerayı barındıran telefonun 2.125 mAh pile sahip olacağı ifade ediliyor. Duyurulan her iki cihazda da Android 5.1 ön yüklü olarak geliyor. Söz konusu cihazların çıkış tarihi ve fiyatı ise şimdilik bilinmiyor.