Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

LG webOS 3.5, Siber Güvenlik Sertifikası Alan ilk Smart TV Platformu

LG webOS 3.5, Siber Güvenlik Sertifikası Alan ilk Smart TV Platformu oldu. LG webOS 3.5 Security Manager, Daha Güvenli TV Platformu Sunuyor!

LG webOS 3.5, siber güvenlik sertifikası alan ilk Smart TV platformu oldu

LG’nin Smart TV platformu tüm dünyadaki kullanıcılara güvenli bir Smart TV deneyimi sunuyor.

LG Electronics’in LG webOS 3.5 Security Manager Smart TV platformu; sahip olduğu üstün siber güvenlik özelliklerinden dolayı güvenlik ve sürdürülebilirlik konularında dünyanın önde gelen uzman kuruluşlarından birisi olan UL tarafından sertifikalandırıldı.

LG bu hamlesiyle Smart TV kategorisinde bu sertifikayı alan ilk marka oldu. LG, bu konudaki uzmanlığını Smart TV’lerdeki başarı ve tecrübesinden yararlanarak, tüm akıllı ev, akıllı ev güvenliği ve ev otomasyonu ürünlerini de kapsayacak şekilde genişletmeyi amaçlıyor.

Siber Güvenlik Sertifikası Alan ilk Smart TV Platformu

LG webOS 3.5 Security Manager, UL’nin 2900-1 Siber Güvenlik Teminat Programı (CAP) kapsamında zararlı yazılımlara karşı duyarlılık; güvenlik zafiyeti, yazılım hataları ve kullanıcıların kişisel verilerini koruyan güvenlik kontrolleri alanlarında test edildi.

UL, webOS 3.5’i, uygulama ve sistem yapılandırma merkezi üzerinde çeşitli sanal ağ penetrasyonları ve güvenlik açığı saldırılarına (CWE / SANS Top 25 güvenlik açıkları kapsamında) tabi tutarak, tüm güvenlik katmanlarının etkinliğini değerlendirdi. LG webOS 3.5’in bu kategorilerdeki uyumluluğu, Nesnelerin İnterneti (IoT) ağları için de önemli bir temel oluşturuyor.

 

UL 2900-1 testleri, uygulama güvenliği, kimlik doğrulama süreçleriyle bilgi erişimi kontrolü; Engineer Mod’u için hacklenme koruması ve sahte yazılım koruması gibi yeterlilikleri ölçümlüyor. LG webOS 3.5, UL 2900-1 sertifikasını alan sektörün ilk Smart TV platformu olmanın yanı sıra, Smart TV uygulamalarındaki etkili “Dijital Haklar Yönetimi” yetenekleriyle de sertifika almaya hak kazandı.

LG Ev Eğlence Sistemleri Ar-Ge Bölümü Yöneticisi ve Kıdemli Başkan Yardımcısı JH Hwang konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Yeni webOS platformumuz tamamen güvenlik kavramı ön planda tutularak tasarlandı. Güvenlik testi ve sertifikalandırması alanındaki en güvenilir isimlerden olan UL tarafından onaylanmak ise bizim için oldukça önemli ve sevindirici. Artık çok daha fazla kullanıcı, Smart TV’leri ve diğer cihazlarla bağlantı kurma özelliklerini benimsiyor. Bilgi güvenliği ise kullanıcılar için giderek daha önemli bir kavram haline geliyor. Hali hazırda TV endüstrisinin en kullanıcı dostu Smart TV platformlarından birisi olarak görülen LG webOS platformumuz; kendi alanındaki kalite standartlarını belirlemeye devam ediyor.”