Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Amazon Echo Benzeri LingLong DingDong!

Amazon Echo Benzeri LingLong DingDong, Google ve Amazon'un 2018 Gelir beklentilerine darbe vuruyor. LingLong DingDong SATIŞ FİYATI NE KADAR?

Çin’in şu anda Amazon Echo benzeri bir cihazı var: ‘LingLong DingDong’

LingLong DingDong – Akıllı telefon sektörünün doyum noktasına ulaştığını düşünen analistler gittikçe büyümekte olan akıllı ev cihazları pazarında; Çin’in 2018 yılına kadar 22 Milyar dolarlık iş yapacağını düşünüyorlar.

Böyle büyük bir büyüme Google ve Amazon gibi şirketler için açıkça büyük bir kazanç kapısı olurdu. Özellikle dijital asistanla donatılmış akıllı ev cihazlarını bir milyardan fazla Çinlinin evine getirmeyi başarabilselerdi bu pastadan büyük pay alabilirlerdi. Ne yazık ki Amazon benzeri DingDong buna engel olacak.

Çinli LingLong firması tarafından üretilen DingDong (söylemesi bile eğlenceli kabul etmek lazım) 118$ satış fiyatı ile piyasa sürüldü.

Amazon Echo Benzeri LingLong DingDong!

Amazon’un Echo’su gibi Müzik ve sesli kitaplar oynatabilen, müzik listelerini çalabilen cihaz oldukça ilgi çekti. Uyku modunda cihazı uyandırmak için “DingDong DingDong” , “Xiaowei Xiaowei”, yada “BaiLing BaiLing” demeniz yeterli.

Uyandıktan sonra ise Amazon Echo’nun yaptığı çoğu şeyi yapabilir. Tek eksiği ise şu an için geliştirici desteğinin yok denecek kadar az olması. Şu ana kadar LingLong, müşterilerin öncelikle üç milyon şarkıdan oluşan bir kütüphaneden müzik çalmak için bu cihazı kullandıklarını açıkladı.

Amazon’un Echo’su 2014 yılında satışa sunulmuştu.  LingLong Üst düzey pazarlama müdürü Charlie Liu, kendi mühendislerinin proje üzerinde zaten çalıştıklarını dolayısı ile bunun Amazon’un echo’sunun bir kopya tasarım olmadığını söylüyor. Ancak Amazon’un lansmanının karar verme sürecinin bazı bölümlerinde etkili olduğunu söylüyor. Artık ne kadarına inanmak isterseniz.

Yine de Çinli DingDong Google ve Amazon’un muhtemel gelirlerine baltayı vuruyor.

Behold China’s Answer to Amazon Echo: The LingLong DingDong on Wired