Sosyal Medya

Sosyal Medya

Lite Boyutu İle Facebook Şaşırtıyor!

Facebook, düşük sistem kaynağına ihtiyaç duyan "Lite" uygulamasını duyurdu. Facebook Lite düşük donanıma sahip Android cihazları hedefliyor.

Facebook, düşük sistem kaynağına ihtiyaç duyan “Lite” uygulamasını duyurdu. Facebook Lite düşük donanıma sahip Android cihazları hedefliyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, mobil uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Düşük donanıma sahip, bütçe sınıfı Android cihazlar için geliştirilen Facebook Lite uygulaması dün Asya ülkelerinde kullanıma sunuldu. İlk kez bu yılın başlarında ortaya çıkan ve buradaki haberimizde yer verdiğimiz uygulama, güncel boyutlarıyla da şaşırtıyor.

Gelişmekte olan pazarları hedefliyor

PCWorld sitesinin haberine göre, dün bazı Asya ülkelerinde kullanıma sunulan uygulama 1 MB’tan daha düşük bir boyuta sahip. Dosya boyutu bu kadar küçük olmasına rağmen Facebook Lite uygulaması, sosyal ağ üzerindeki en önemli işlemleri gerçekleştirebiliyor. Uygulama üzerinden haber akışlarını görmek, durum güncellemesi yapmak, fotoğraf paylaşmak ve bildirimleri görmek mümkün.

facebook-lite-news

Asya, Afrika ve Avrupa’da yayınlanacak

Geçtiğimiz yıldan beri üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü Facebook Lite uygulaması sadece Asya pazarında kullanılmayacak. Uygulamanın Latin Amerika, Afrika ve Avrupa’da yayınlanması bekleniyor. Facebook, düşük sistem kaynakları ile sosyal ağa erişim sağlayan lite uygulaması ile dünya çapında tüm kullanıcıları kapsamayı ve trafiğini artırmayı planlıyor.