Sosyal Medya

Mobil

Lumia 950 XL ve Lumia 950 Geliyor!

Microsoft Üst düzey donanıma sahip olacak iki yeni Lumia modeli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Microsoft Üst düzey donanıma sahip olacak iki yeni Lumia modeli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Microsoft, Nokia’yı satın almasından sonra Lumia modellerine daha fazla ağırlık vermeye başladı. Lumia serisini sürdürmeye kararlı olan Microsoft, yeni modeller ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Gelen bilgilere göre Microsoft iki yeni Lumia akıllı telefonu çıkaracak. Lumia 950 ve Lumia 950 XL olması beklenen telefonların Eylül’de duyurulması bekleniyor.

Daha önceki raporların Lumia 940 ve Lumia 940 XL’ı işaret etmesine rağmen son gelen bilgiler Microsoft’un aslında Lumia 950 ve Lumia 950 XL’ı çıkarmak istediğini gösteriyor. Söylenenlere göre her iki telefonda da metal kasa ve C tipi USB girişi bulunacakmış.

Diğer modele göre daha küçük bir boyuta sahip olacak olan Lumia 950, Quad HD çözünürlükte 5.2 inç ekran, hexa-core Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB standart depolama alanı, 3,000 mAh batarya, 20 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera ile gelecek.

Lumia 950 XL ise Quad HD çözünürlükte 5.7 inç ekran ile gelirken Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 810’u kullanacak. 3,300 mAh batarya ile diğer modele göre daha uzun bir kullanım süresi vaadeden Lumia 950 XL’ın diğer bütün özellikleri Lumia 950 ile aynı olacak. Her iki modelde microSD kart girişi bulunacağını söyleyebiliriz.

Resmi açıklamanın Eylül ayının sonlarında yapılması beklenirken piyasaya çıkışın Kasım veya Aralık ayında gerçekleşeceği söyleniyor.