Sosyal Medya

iPhone

Mac Ürünlerinde Pil Ömrü Nasıl Uzatılır!

“Pilin dayanma süresi”, aygıtınızın bir sonraki şarja kadar çalışmaya devam ettiği süredir. “Pilin ömrü”, pilinizin değiştirilmesi gereken ana kadar geçen süredir. Her iki süreyi de en üst düzeye çıkarıp, sizinki hangisi olursa olsun tüm Apple aygıtlarınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Performans Süresi

 

 

“Pilin dayanma süresi”, aygıtınızın bir sonraki şarja kadar çalışmaya devam ettiği süredir. “Pilin ömrü”, pilinizin değiştirilmesi gereken ana kadar geçen süredir. Her iki süreyi de en üst düzeye çıkarıp, sizinki hangisi olursa olsun tüm Apple aygıtlarınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Screen Shot 2015-04-30 at 11.41.54

 

1. En Güncel Yazılımı Yükleyin.

Apple yazılım güncellemeleri genellikle enerji tasarrufu sağlayan teknolojiler içerir. Bu nedenle her zaman, aygıtınızda iOS veya OS X işletim sisteminin en yeni sürümünü kullandığınızdan emin olun.

2. Aygıtınızı aşırı sıcaklıklardan koruyun.

Aygıtınız, ideal olarak 16° ila 22°C (62° ila 72°F) gibi geniş bir sıcaklık aralığında, iyi bir performans gösterecek şekilde tasarlanmıştır. Aygıtınızı, pil kapasitesine kalıcı olarak zarar verebilecek 35°C (95°F) üzerindeki sıcaklıklara maruz bırakmaktan kaçınmanız çok önemlidir. Başka bir deyişle, piliniz belirli bir şarj düzeyinde beklenenden daha kısa süre dayanacaktır. Aygıtı yüksek sıcaklıklarda şarj etmek pile daha da fazla zarar verebilir. Pilinizi sıcak bir ortamda bulundurmak bile, geri döndürülemez bir hasara yol açabilir. Aygıtınızı çok soğuk bir ortamda kullanırken pilin dayanma süresinde bir azalma fark edebilirsiniz, ancak bu durum geçicidir. Pilin sıcaklığı normal çalışma aralığına döndüğünde, performansı da normale dönecektir.

iPhone, iPad ve iPod için İdeal Sıcaklık Aralığı.

performance-iphone-temp-bar

iPhone, iPad ve iPod en iyi performansı 0° ila 35°C (32° ila 95°F) arası sıcaklıklarda gösterir. Depolama sıcaklığı: -20° ila 45°C (-4° ila 113°F).

MacBook için İdeal Sıcaklık Aralığı

performance-macbook-temp-bar

MacBook en iyi performansı 10° ila 35°C (50° ila 95°F) arası sıcaklıklarda gösterir. Depolama sıcaklığı: -20° ila 45°C (-4° ila 113°F).

3. Şarj Sırasında bazı kılıfları aygıt üzerinde bırakmayın.

Aygıtınızın belirli tarzdaki kılıflar üzerindeyken şarj edilmesi, aşırı ısınmaya yol açabilir ve bu durum pil kapasitesini etkileyebilir. Şarj ederken aygıtınızın ısındığını fark ederseniz, önce aygıtı kılıfından çıkarın.

4. Aygıtınızı uzun bir süre boyunca kullanmadan saklayacaksanız, yarım şarj edilmiş olarak saklayın.

Aygıtınızı uzun bir süre boyunca kullanmadan saklamak istiyorsanız, pilinizin genel sağlığı iki temel faktörden etkilenecektir: Ortam sıcaklığı ve aygıtın saklanmak üzere kapatıldığı andaki pil şarj yüzdesi. Bu durumda aşağıdakileri yapmanızı öneririz:

Aygıtınızın pilini tam olarak doldurmayın veya boşaltmayın. Şarj düzeyinin %50 civarında olmasını sağlayın. Aygıtı şarjı tamamen boş olarak saklarsanız, şarj olmasını engelleyecek derin deşarj durumuna geçebilir. Veya aygıtı uzun bir süre boyunca tam şarjlı olarak saklarsanız, pil kapasitesinde azalma olabilir ve bu durum pilin dayanma süresini kısaltabilir.
Fazladan pil kullanımını önlemek için aygıtı kapatın.
Aygıtınızı 32°C (90°F) sıcaklığın altındaki serin ve nemsiz bir ortama yerleştirin.
Aygıtınızı altı aydan uzun bir süre boyunca saklamayı planlıyorsanız, altı ayda bir %50 pil seviyesine kadar şarj edin.
Aygıtınızı sakladığınız süreye bağlı olarak, uzun süreli bir saklama döneminin sonunda aygıtı tekrar kullanmaya başladığınızda pil seviyesi düşük olabilir. Saklama döneminin sonunda aygıtınızı kullanabilmeniz için, orijinal adaptörüyle 20 dakika şarj etmeniz gerekebilir.