Sosyal Medya

MacOS

Yeni Ucuz MacBook Pro’da Değiştirilebilir SSD Kullanılıyor

MacBook Pro'da Değiştirilebilir SSD Özelliği Ortaya Çıktı. Apple yeni MacBook Pro'larda Diskleri anakart gömülü kullanmamış. Ucuz MacBook Pro

Ucuz MacBook Pro’da daha büyük SSD kullanabilirsiniz!

13 inç MacBook Pro Değiştirilebilir SSD Disk ile geliyor. Apple yeni MacBook Pro’larda diskleri anakart gömülü kullanmadığı ortaya çıktı.

Yeni Macbook Pro almak isteyenler, 13 inç Macbook Pro kullanıcının istediğinde daha büyük bir SSD disk ile değiştirebilmesine olanak sağlıyor. Bu yeni cihazınızın kapasitesini gelecekte isterseniz arttırabileceğiniz anlamına geliyor.

Bu keşif OWC tarafından yapıldı. MacSales sitesi üzerinden de 3. parti uygun SSD disklerin satışı başladı bile. MacBook Pro’da değiştirilebilir SSD çok önemli bir yaklaşımın habercisi. Artık MacBook Pro’larda ileride ihtiyacınıza uygun daha büyük diski değiştirebilirsiniz.

owc-macbook-pro-2016-1322-teardown-ssd

OWC göre, SSD modülü kullanıcı tarafından çıkarılabilir. Elbette çok kolay sayılmaz ancak ufak bir uzmanlık ile bu yapılabilir görülüyor. Çıkarılabilir SSD Disk yuvasına ulaşmak için önce hoparlör modülünün çıkarılması gerekiyor. Sonrasında arayüz bağlantısını sağlayan modülün üzerindeki bant çıkarılması gerekiyor. OWC ayrıca alt kasanın kaldırılmasının bir önceki modele göre çok daha zor olduğunun altınıda çiziyor.

MacBook Pro’da Değiştirilebilir SSD Özelliği Ortaya Çıktı.

Aslında bu Apple için oldukça sıra dışı bir durum. Bir önceki MacBook Pro ve MacBook Air modellerinde anakarta lehimlenmiş, yerleşik SSD diskler kullanılıyordu. Şimdi yeni modeller ise bir şekilde kullanıcının daha büyük SSD diskleri kullanabilmesine olanak sağlıyor.

1322-macbook-pro-teardown-owc-ssd-2016

Bu bence çok güzel bir haber. İhtiyacınıza göre istediğinizde disk kapasitelerini veya çok daha hızlı okuma ve yazma değerleri olan diskleri kullanabilir kılıyor.

OWC bu sonuca 13 inç MacBok Pro’yu açıp ulaşmış durumda. Daha pahalı OLED dokunmatik ekranlı 15-inç MacBook’larda aynı durumun olup olmadığı net değil.

13 inç MacBook Pro’nun nasıl sökülebileceğini aşağıdaki vidyoda izleyebilirsiniz.

 

OWC teardown finds removable SSD in entry-level 13″ MacBook Pro without Touch Bar on 9to5Mac

tnw