Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Mastercard Selfie Pay’i Avrupa’ya Getiriyor!

Mastercard Selfie Pay'i Avrupa'ya Getiriyor!

Selfie Pay Ödeme sistemi ile alışverişlerinizi yüzünüz ile doğrulayın!

Hem selfie çekmeyi hem de alışveriş yapmayı sevenlere müjde!

Herkesin selfie çekerek online alışverişini doğruladığı bir dünyayı hayal edebiliyor musunuz? Görünüşe göre Mastercard bu hayali gerçekleştirmekte bir ticari gelecek görmüş.

Şirket “Identity Check Mobile” Mobil kimlik kontrol sistemi Selfie Pay’i Avrupa pazarına yaymaya karar verdi.

s-aolcdn

Avrupa’da ilk olarak Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Macaristan, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İngiltere’de kullanılacak.

İlk olarak Online Alışveriş sitesi Amazon, kullanıcılarına şifre almaya gereksinim olmadan selfie ile alışveriş yapma imkanı sunuyor.

İlk denemelerinin Amerika,Kanada ve Hollanda’da yapılan sistem gelecek yıldan itibarense tüm dünya genelinin kullanımına sunulacak.

Selfie Pay Ödeme Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulama ile ödemenizi, parmak izi, şifre veya selfi seçeneklerinden biri ile gerçekleştirebileceksiniz.

Kullanıcılar Uygulamayı indirdikten sonra ilk olarak yüzünüzün dijital haritasının oluşturulması için selfi çekip Mastercard sunucularında saklanmasını sağlamaları gerekiyor. Ondan sonrasında ise tüm ödemelerinizde bu referans noktası olarak alınıyor.

selfi-pay

 

Selfi Pay Ödeme sistemi fotoğraf kullanılarak kandırılabilir mi?

Peki ödemeyi yaparken fotoğraf kullanılırsa diye düşünüyorsanız onunda önlemi selfi çekerken sizde bir kez göz kırpmanız isteniyor.

selfie-pay

Mastercard yeni sistem ile “dramatik” bir şekilde çevrimiçi ödeme sürecini hızlandırmak istiyor. Elbette güvenlik önlemlerini de arttırarak.

Şahsi kanaatim kullanıcıların hantal retina taramaları yerine parmak izi ile ödemeyi seçeceğine inanıyorum.

Engadget