Sosyal Medya

Genel

Mercedes-Benz Formula E Yarışlarında 2019’da Yer Alacak!

Mercedes-Benz Formula E Yarışlarında 2019'da Yer Alacak! Mercedes-Benz resmi olarak 2019 sezonunda yarışmalarda yer alacağını açıkladı

Formula E Yarışları Kızışıyor,Mercedes-Benz’te yarışa katılıyor!

Mercedes-Benz Formula E için DTM yarışlarını bırakıyor. Şirket 2019’a Resmi olarak Formula e Yarışlarına Katılıcağını açıkladı.

Geçtiğimiz Ekim ayında Mercedes-Benz, 2018/2019 sezonunda Formula E yarış şampiyonasında bir yer ayırdığını duyuran şirket bugün, 2019/20 sezonunda resmi olarak yarışmaya gireceğini açıkladı.

Mercedes-Benz Formula E için DTM Yarışlarında Çekiliyor!

Formula E yarışına odaklanmak isteyen Mercedes-Benz bir başka yarışam the Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) yarışlarından çekiliyor. DTM yarışlarında 18 yıldır yer alan şirket sayısız ödül kazandı.

Mercedes-Benz Motorsport’un başkanı Toto Wolff’un yaptığı açıklamada “DTM’deki yıllarımız Mercedes’in motor spor tarihindeki önemli bir bölüm olarak daima yukarıda kalacak” dedi.

Formula E yarışları için böyle bir hareket yapan ilk şirket Mercedes-Benz değil. Geçen yıl Audi Formula E’ye konsantre olmak için 24 saatlik Le Mans yarışları da dahil olduğu FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonasına katılımını sonlandırmıştı. Ayrıca Jaguar ve BMW’de Formula E yarışlarına katıldı.

Formula E‘ye katılmak otomobil üreticilerine hem elektrikli taşıt bileşenlerini rekabet karşısında test etmenin hem de geliştirdiklerini halka göstermenin oldukça yeni bir yolunu veriyor.

Mercedes-Benz Motorsport’un başkanı Toto Wolff göre;

“Formula E heyecan verici bir start-up girişimine benziyor; mevcut ve gelecek teknolojileri teşvik etmek için yarışmayı güçlü bir olay karakteriyle birleştiren yeni bir format sunuyor. Elektrifikasyon günümüz otomobil dünyasında gerçekleşiyor ve Formula E bu teknolojiyi yeni bir kitleye getirmek için üreticilere ilginç bir platform sunuyor  ve bunu; başka bir seriden farklı tamamen yeni bir yarış türü ile yapıyor ” diyor.

Mercedes-Benz için 2018 sezonuna yer ayırmışken 2019 sezonunda; resmi olarak yarışmalara katılmasında ki bir yıllık erteleme ise şirketin yarışmaya tamamen hazır olmak istemesinden kaynaklanıyor. Bu seriyi doğru anlamaları ve girişimlerine doğru şekilde hazırlanmaları için biraz zamana ihtiyaçları var.

Formula E, Daimler